Att bo på Eriksberg i Göteborg

Att bo på Eriksberg i Göteborg

 

Att bo på Eriksberg i Göteborg


Att bo på Eriksberg i Göteborg

 

Att bo på Eriksberg i Göteborg

 

Att bo på Eriksberg i Göteborg

 

Att bo på Eriksberg i Göteborg

.

Tjingeling

.

Här bor min vän Laila, mitt i vackra Eriksberg i Göteborg. Mitt i pulsen, mitt i ett växande bostadsområde som bara exploderar av nya moderna hus, området blir bara större och större det är en stadsdel som bara växer för varje år. Nya restauranger öppnas och nya människor flyttar hit. Det är  minst sagt ett modernt boende med närheten till det mesta. Och med en båt är du i city på bara 15 minuter.

Längst upp i det gula huset bor min vän i en vacker takvåning. Här har hon utsikt över både hav och bockkranen. För några år sedan när hon flyttade in hade hon inga hus framför sig utan hon hade en stor fri havsyta framför sin balkong men nu har två hus byggs upp och hela tiden byggs det nya moderna hus. Men hon har ändå haft tur som har fått ett hus på varje sida av båthamnen så hon har kvar sitt hav utanför sitt fönster. Här uppe satt jag igår och drack Nespresso och njöt av värmen som var i Göteborg igår. Vi pratade om allt från himmel och gjord. Men mest inredning, framtidsplaner och vad vi vill göra i vårt nästa liv haha. Vi skapade konst nere vid hamnen där vi satt och skissade på en tavla i form av en skata, till det lyssnade vi på Ulf Lundell och drack vitt vin. Tänk vad det är härligt med det enkla och spontana i bland. En härlig kontrast från att vi hade ätit och druckit på två olika fina restauranger här ute på vackra Eriksberg. Vilket litet paradis denna Eriksberg är och vilken tur min vän har som hittade en så fin lägenhet just här. Förstår att hon trivs här!

.

Ha en fin kväll i solen och värmen vänner!

Kram/Carola

 

 

One thought on “Att bo på Eriksberg i Göteborg

  1. Laila Söderblom says:

    Tack Carola för ditt fina inlägg och fantastiska bilder från mitt älskade Eriksberg. Du kan konsten att fånga upp känslan i varje bild du tar. Vilken fotograf du är! Så roligt att du skriver om hur det är här ute. Ja det är speciellt att bo med vattnet så nära. Ett folkliv och rörelse i kajkvarteren med. Trevliga grannskap med resturanger och kaféer som blandas med arbetsplatser och lekplatser. Planteringar och grönområden med gångvägar och promenadstråk vid kajkanten. Naturnära upplevelser och fritidsaktiviteter. Bilen kan lätt stanna hemma. Det är bekvämt att ta färgan till centrum under rusningstid eller stormbussen som går var 10.e minut. Bättre än så här kan man knappast bo om man vill ha nära till centrum samtidigt som man trivs bäst på älvens soligaste sida. Det var så roligt att ha dig här Carola. Hoppas att du kommer snart tillbaks. Varm kram till dig från mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *