LCHF CUPCAKES

Idag har vi bakat Lchf Cupcakes med kaffe och chokladsmak – mums!
Hellå Alla Fina!
Idag har vi verkligen stått i grytor och bakat en massa gått! Bla så har vi bakat Lchf Cupcakes som ni ser här på bilderna:) Och vi har gjort egen Lchf glass med saffrans smak. Det är ganska skönt att vädret är som det är. För då behöver vi inte känna dåligt samvete över att vi håller oss inne hela dagen. (jag har faktiskt inte varit utanför dörren idag) Och det känns bara skönt! Att gå hemma och skrota i grytorna är heeeelt underbart!

 

 

Dessa små fina flaggorna köpte jag på Sostrene Grenes ” Handelskompagnie” i Köpenhamn. Den butiken hade mycket kul! Och låg mitt på Stöget.

 

Här hemma har sessorna letat i alla skrymslen efter påskgodis och påskägg. Vårt stora Socker har liksom förstått det där med påskharen, hihihi = det är lika med mam and dad:)! Men håll er lugna, påskafton är snart  här ♥

 

 

 Dessa roliga sugrör är 80cm långa. Ni kan gissa om barnen gillar dom?:)! Hittade även dom på Sostrene Grenes.

 

 

Som ni ser så blev dessa Lchf cupcakesen mycket fluffiga och bra! Vilken lycka. Eftersom jag inte hade något recept utan bara gick på känsla (som vanligt) det är ju super enkelt när man lagar mat. Men ibland kan det vara knivigt när man skall baka och få det hela till att lyfta. Men dessa blev riktigt riktigt bra! Om det är någon av er söta läsare som går på Lchf. Så måste ni bara testa dessa godingar! Ni kommer inte bli besvikna!! Det lovar jag!!

 

CC:s Lchf Cupcakes

 

Ingredienser:
100g smält smör
1,5 dl mandelmjöl
3 ägg
1 tsk vanilj pulver
100 g smält choklad (70%)
1 msk kakao
2 msk kaffe ( allt efter tycke och smak)
3-4 msk sukrin ( smaka mig fram)
1 smk bakpulver

 

 Philiadelphia – Frosting
200 g Philiadelphia ost
1 msk stark kaffe
1 msk vaniljpulver
3 msk pressad citron
2 msk Sukrin

 

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull i hop med 70% chokladen + kaffet & vaniljpulvret. Vispa upp alla äggen i en bunke tills det blir mycket poröst. Tillsätt sukrin. Rör sedan ner mandelmjölet tills det blir en jämt smet. Häll sedan fettet, chokladen, kaffet & vaniljpulvret över äggblandningen och rör om ordentligt. Smaka av. Jag tror att jag la i lite mer sukrin. Det beror på vad ni tycker. Sedan rörde jag försiktig i bakpulvret. Häll sedan smeten i små fina muffinsformar. Grädda mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta en stick i mitten för att se om dom är färdiga. Är stickan kladdig låt stå kvar i någon min. Annars ta ut dom och låt dom svalna för att sedan dekoreras.

 

Blanda alla ingredienser förutom Philiadelphia osten och den färsk pressade citronen i en kastrull. Rör om och smaka av. Sedan lägger du hela paketet Phlia osten (200g) över och vispar upp det hela till en jämt och fin smet. Pressa sedan citron över i tycke och smak. Det är bara till att pressa, smaka av. Pressa och smka av. Jag gillar massor av syra så jag tog 3-4 msk. Men det får ni känna er fram. Men citronen gör sig fint med den feta osten. Sedan är det bara till att lägga över frostingen i en spritts och sprittsa dom av svalna cupcakesen. Där efter så dekorera ni med färska bär eller vad som önskas.

 

Lycka till ♥ Ni måste bara testa dessa godingar!
Vi ses i morgon
KRAM

 

 

11 thoughts on “LCHF CUPCAKES

  1. H`s enkla vardag says:

    Vilka läcker heter!! Och vilka fina bilder!! Får jag fråga vilket objektiv du har! Fyller nästa vecka och ska önska mig ett nytt och jag vill ha ett man kan ta lite härliga bilder som de du tagit idag!
    Kram helena

  2. Drömlägenheten/Caroline says:

    Åh vilka härliga färgglada bilder! Ser onekligen smarrigt ut.
    Flaggorna var ursöta, jag bara älskar Systrarnas butik!

    KRAM

  3. ryskadockor says:

    Så himla läckra och smaskiga muffins! Det receptet ska jag absolut ”sno” från dig! Lovar så klart att länka till dig! 😉 Det börjar redan vattnas i munnen av dina fina bilder!
    Ha en fin påskhelg!
    Kram
    //Lana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *