LÅÅÅNG FREDAG & NYBAKAT LCHF BRÖD

Mumsigt nybakat Lchf bröd till frukost.

Gooood Morgon Lååååångfredag!

Mår ni bra alla fina?
Här är det rätt förkylt faktiskt:( Så idag har vi bestämt oss för att bara vara hemma och baka, laga god ”söndagsstek” eller skall jag säga lång fredagsstek kanske:)?! Och bara ha det skönt och lata oss. Kanske hyr vi lite filmer och sitter i soffan under filten och äter glass och lyssnar på regnet som smattrar mot fönsterrutan. För något fint väder, det har vi inte idag! Och det är sådana grå och regninga dagar man kan passa på att bara ta det lugnt och ladda batterierna!!
Socker doppade kycklingar.

Morgonmys vid frukostbordet tidigt i morse.

Det goda Lchf brödet är gjort av helt egna idéer. Jag skall försöka få ner ett recept  här nu:)
Nyttigt & Gott Lchf bröd
Ingredienser:
4 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl krossade linfrön
1/2 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
lite flingsalt
riven västerbotten ost
lite olja
Vispa äggen så det blir poröst. Vänd i mandelmjölet, krossade linfrön och rör om försiktigt med
en slev. Häll sedan i mjölken så det blir en lagom rinnande smet. Vänd sedan mycket försiktigt i bakpulvret samt rör om så det blandar sig väl.
Häll sedan över smetn på ett bakplåtspapper och bred ut smeten över plåten. Ringla lite olivolja över. Häll lite flingsalt och riven västerbotten efter tycke och smak. Själv så älskar jag västerbotten ost så vi lade mycket över så klart!
200g mitten av ugnen i ca 20 min – klar:)!

Nu skall jag lägga vår lång fredagsstek i marinad. Och sedan skall jag gå ner till kiosken och hyra lite sköna barnfilmer. För idag blir det bara till att sadda batterierna.
Ha det bäst alla fina!
KRAM
Psst! Det finns en viss risk för att jag kommer dela med mig av en hel del Lchf recept denna helg. Jag älskar att stå i köket och skapa matkost. Att smaka sig fram till underbara rätter är ljuvligt. Men det krävs tid så klart för det, och det har jag denna helg:)!

10 thoughts on “LÅÅÅNG FREDAG & NYBAKAT LCHF BRÖD

 1. Snor och Glamour says:

  Vad coolt med gula ljus! Jag är så ”rädd” för gult och orange både hemma och på kläder – men tycker ju alltid att det är snyggt när jag ser det!
  Glad påsk du härliga människa!

  Puss puss

 2. Allt och/eller Inget says:

  Men guuuuud vad mysigt! Vilken frukost! Jag gillar verkligen er matplats så mycket. Såg först att vi har lika dana ljusstakar från Design House, sen när jag rullade ned lite till såg jag att vi även har lika dana kycklingar 🙂 Visst är dom söta! Hihi.

  Dagen är lång så jag hoppas ni hinner vila er mycket, och att ni känner er piggare imorgon.

  sv: Tack för din kommentar hos mig! Beskrivningen med tokgrön gillade jag 🙂

  Ha en finfin helg Ni också! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *