Igår hade jag finbesök av min gamla vän Ulrika med lite sommardrinkar och tapas med fräscha sallader. Det är så mysigt med varma sommarkvällar och semester där man kan sitta uppe halva natten om det är trevligt, vilket vi gjorde igår. Vi satt och pratade långt ner på natten.
Jag fick ett tips på Instagram på en nytänkande sommarsallad. Jag gjorde en variant av den salladen, receptet kommer här:
Nektarin Carpassio -sallad
4 Nektariner, 1/2 gurka, 30 gram parmesanost, 1 citron, rostade solrosfrön, rostade kikärtor, färsk timjan, 1 tsk fin olivolja, salt och färsk svartpeppar.
Tillagning
Tvätta nektarinerna under kallt vatten och lika så med gurkan. Hyvla nektarinerna tunt med en mandolin. Skär gurkan på hälften och hyvla gurkan tunt över nektarinen och blanda dom ihop till en mixad sallad.
Droppa över citronsaften. Hyvla parmesanosten över salladen. Strö över med de rostade solrosfröerna samt kikärtorna. Ringla över olivoljan och salta och peppra. Toppa med färsk timjan.
Detta är ett jätte gott tillbehör till sommarens alla grillkvällar eller bara ett lätt tilltugg till sommardrinken.
Ha en fin söndag vänner,
Kram
???Stort Tack för en fantastisk kväll som övergick till natt, med mycket god mat, dryck och trevligt sällskap. ???