.
.
Bakad sötpotatis med ingefärsfyllning
.
Portioner:4
4 sötpotatisar
300 g kokta vita bönor
4 dl ricotta
2 cm ingefära, skalad och riven
2 msk pressad lime
citrongräs (hackat)
2 tsk salt
.
.
Värm ugnen till 200 grader. Stick potatisarna med en gaffel några gånger på alla sidor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 45-60 minuter tills den är mjuk. Ta ut från ugnen och låt svalna något.
Blanda bönor, ricotta, ingefära, lime, citrongräs och salt.
Dela sötpotatisen på mitten och lägg mixen ovanpå. Du kan tillsätta mer lime och ingefära om du föredrar en starkare smak ( vilket jag gör och inte de övriga familjemedlemmarna).
.
Smaklig måltid vänner!
Kram/Carola
De ser verkligen supergoda ut. TACK!
Bra tips till en liten bjudrätt som kan förberedas innan! Måste prova! Kram