–
Ur vårt nya kök i kväll.
.
–
I köket har jag många kokböcker, men en utav de böcker jag tycker mest om just nu är denna moderna, nytänkande och snygga bok är nog ändå denna Dessertrevolution skriven av Joel Lindqvist från Vulkan.
Joel Lindqvist fann en passion och ett kall i desserten. Med inspiration från naturen skapar han desserter med stort hjärta och skarp hjärna. Hans signum är okonventionella ingredienser och en tonvikt på ekologiska och fräscha råvaror. En efterrätt som rymmer såväl raps och dill som myskmadra och harsyra är inget den vane Joel-gästen höjer på ögonbrynen åt.
Joel har tävlat med Skåne Kulinar och tog med dem OS-silver 2012. För svenska folket blev han ett folkkärt inslag i Kanal 5s tävling Dessertmästarna, där han med sin personliga stil blev vinnare 2014. Detta är Joels första bok. En bok med många vackra bilder och recept värda att testa.
.
.
.
.
Godkväll bloggisar
Det är lite svårt att hinna med bloggen just nu, men jag skall försöka att komma igång igen. Det händer en hel del runt vårt hem, jobb och annat i vardagen. I bland räcker inte tiden till helt enkelt. Men jag har massor att visa och skriva om. Det senaste är att jag håller på att lära mig lite runt belysning. Vi funderar på att sälja alla våra tre AJ pendel och vår Ph lampa och köpa helt ny design. De lamporna passar liksom inte in i vårt nya hem som är mer modern och har öppna ytor. Vi tänker byta ut våra myran stolar till Verner Panton, ett nytt bord är nu beställt och då känns lampan mer som ett stilbrott fastän den är klassisk om ni förstår. Vi har ett litet projekt tillsammans med en butik i vår småstad som hjälper oss med ljuskällor och frågan är vilken färgskala vi vill ha på ljuset. Jag gillar nog när det är lite mer dagsljus på lamporna det kan gå lite åt det kalla hållet också.
.
Nu är klockan mycket, dags att sova.
.
Vi ses i morgon igen!
Kram/Carola