I kväll bjuder jag er på min absoluta godaste recept på min Citornkladdkaka (glutenfri)
.
Till 8 Bitar
150 g smör
1 ekologisk citron
2 st ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 glutenfri mjöl
Smör och glutenfri ströbröd till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret och låt det svalan. Tvätta citronen med varmt vatten och torka den torr med papper. Riv citronskalet (bara det yttersta lagret, det vita smakar beskt) och pressa ur saften.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronskal och citronsaft och rör ihop med en träslev. Häll ner det svala smöret, glutenfria mjölet och blanda väl med sleven.
Smöra en normalstor kakform och bröa med glutenfri ströbröd. Häll ner smeten och grädda mitten i ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna, stjälp upp den på ett fat och pudra över florsocker. Servera med lättvispad grädde.
.
.
.
Nu skall vi njuta vidare av vår kvällsfika!
Vi ses i morgon
Kram/Carola
smarrigt! Är så nyfiken på ölbryggeriet du lovade att tipsa om i inlägget om the holy smoke!? …ska snart ta en liten roadtrip nerigenom…
Hej Nettan! Tack, herre jag har helt glömt av öl bryggeriet. Jag skall genast kolla över dem korten och göra ett inlägg tills i morgon eftermiddag ♥ Lovar!
Stor kram Carola