Trisuperellips Glasbord, Piet Hein

60314_3d53031d415f306d63e4e4df7e989f17

59065_cf402b34ee190d5cac1fdb04d9e37cb9

 

Trisuperellips Glas, ett stilrent och noga balanserat soffbord i glas med ben av förkromat stål precis som det jag har/hade idag fast här med en glasskiva så man ser ner över benen uppifrån.

År 2014 var det 50 år sedan bordsserien Superellips, Supercirkel och Trisuperellips med den genialt innovativa spännbenskonstruktionen presenterades. Denna bordsserie var resultatet av ett unikt samarbete mellan Bruno Mathsson och den danske poeten och matematikern Piet Hein. Jubileet uppmärksammades bland annat med ett glasbord där just spännbenskonstruktionen tydligt redovisas.

-image-669x525-trisuperellips-vit-laminat-med-svartbetsad-kant

Trisuperellips är ett soffbord som har en minst sagt unik design. Trisuperellipsen uppfanns av dansken Piet Hein då en av arkitekterna som konstruerade rondellen vid Sergelstorg i Stockholm hade stött på ett problem i sin design. De behövde hitta en form på en rondell som skulle uppfylla alla trafiktekniska och estetiska krav. Resultatet som Hein kom fram till var en ny form som han kallade Superellipsen. Detta koncept använde Bruno Mathsson när han designade ett soffbord med tre ben med en bordskiva i superellipsformen. Soffbordet döpte han senare till Trisuperellips.

Detta bordet är också väldigt snyggt. Men jag har bara hittat den med svart eller trä kant runt om. Jag vill då ha som jag tidigare hade en silverram runt (krom som på benen).

B631_Table_Series_b

Första hands val! Model B631. Manufacturer, Fritz Hansen. Designer Bruno Mathsson, Piet Hein. Det är just det här bordet jag allra helst vill ha! Den är precis som vårt förra fast som en kvadrat och lite mindre. Benen finns att köpa i lägre så jag kan ha den som ett soffbord. Men var finns den att köpa? Om jag bara kunde få fram det så skulle jag beställa den idag! Om det är någon som vet eller har någon ide på vart den går att köpa får jätte gärna tipsa mig det skulle uppskattas!!!! (Jag hittade bilder på en Dansk sida som bara visar att den är tillverkad men inte var jag kan köpa den).

.

.

.

.

Tjing!

Idag har jag just sålt vårt stora fina vardagsrums bord, Superellips i vitt. Den var för stor för vår soffa och rum. Så nu letar jag efter ett nytt bord. Jag gillade verkligen stilen och designen på bordet så jag vill ha ett bord från Bruno Mathsson och Piet Hein igen. Dock så funderar jag på om det vore lite annorlunda och roligt att köpa detta glasbord (om jag inte får tag i den tredje bordet ovan vill säga). Känner att många hem i blogg och instagram- världen är lika varandra men detta bord har jag inte sett någonstans vilket gör att det är lite extra roligt. Men om jag nu bestämmer mig för detta glasbord så medför det att jag inte kommer välja Floss lampan i svart utan i vitt på väggen. Annars så kan det kännas för lite för många färger? Ja detta skall jag gå och fundera eller snarare planera  på här hemma ett tag.

.

Förövrigt så går vi här hemma idag och fixar lite här och fixa lite där. Bla så skall Tv,n upp i köket, vilket medför att min man har just åkt ner till Göteborg för att köpa ett nytt väggfäste till tv,n då jag vill ha den riktat neråt eftersom den skall hänga högt upp.  Vi behöver organisera om i garderoberna i hallen, för snart kommer det nya (fler) garderober. I dagsläget så har vi våra jackor i döttrarnas garderob och det är ju inte meningen att vi skall ha framöver. Ja listan är lång på lita annat pill här hemma också. Vi har en fixar dag här hemma helt enkelt, som vi brukade ha på dagistiden haha.

.

.

Kram/Carola

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *