Picklad rödlök och fänkål

Hur hade jag klarat mig i köket utan min mandolin från Tupperware? Vi gjorde lite goda tillbehör till vår stora middag som vi hade i helgen hemma hos våra vänner. Det finns många goda tillbehör som man kan göra dagen innan bjudningen så som picklade rödlök och i detta fall fänkål. Picklad rödlök är ett klassiskt tillbehör till bland annat grillat, hamburgare, tacos och pulled pork hemma hos oss. Det är busenkelt och det höjer verkligen en rätt.

 

Recept: 

Allt du behöver är en klassisk 1-2-3-lag med ättika, socker och vatten.Skiva löken i tunna (använd gärna en mandolin då det är enklare att få riktigt tunna skivor).

1 dl ättiksprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
2-3 rödlökar eller annan grönsak

Gör så här:

Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna. Skiva löken tunt (gärna med en mandolin) och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå i kylen minst en timme. Löken håller minst ett par veckor i kylen.

 

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *