Julmarknad i Lübeck del 2

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Julmarknad i Lübeck del 2

.

På Koberg i staden  Lübeck snurrar under jultiden ett stort pariserhjul som garanterar en enastående vy över denna underbara stad i juletid.

.

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Hur hamnade jag här? Jag som har sån höjdskräck! Men detta är en sak som jag hade ångrat om jag inte hade åkt med barnen. Och när jag satt där längst upp på toppen och blundade för att jag var så rädd så sa jag till barnen, detta är en sådan sak som är roligt att man gjort efteråt hehe. Nu var det kanske bara jag som var dödens rädd där uppe på toppen. Men på samma gång som jag var super rädd så tycket jag det var jätte vackert när jag väl öppnade ögonen. Jag fick knäppt av två bilder som jag kan visa er hur fint det var. Husen kändes som taget ur filmen Kalles chokladfabrik. Jag är så himla glad att jag vågade mig upp i en utav dessa korgar för att se Lübeck uppifrån.

.

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Båda mina tjejer är super glada efter att ha fått åka parishjulet på Koberg.  Det roliga med denna resan va att det finns saker för barn och vuxna i alla åldrar.

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Dessa fina stjärnor som är pyntade runt om i hela staden finns i tre olika färger vit, röd och gul. Det var ett genomgående tema som band ihop områdena med varandra.

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Det var rätt mycket folk på julmarknaden, men det var ändå inte trångt och jobbigt som man kan uppleva det ibland.

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Nu kommer vi till mina avsluta favorit i Lübeck och det är Niederegger här finner du allt från exklusiva marsipan praliner, bakelser till restaurang där det serveras godsaker vid bordet. Om man besöker Lübeck så får man inte åka här ifrån utan att besökt detta paradis av sötsaker. Men jag var nog mest förtjust i det för allt såg så lyxigt ut, det var som att kliva in i en engelsk eller amerikansk drömfilm om hur man önskade att julen skulle se ut. Här var det röda stora rosetter, guld änglar som for runt. Stora kransar som hänger på dörrar, fönster och i taket. Väggarna var målade mörkröd som förstärkte hela julkänslan. Ja, jag var som förlamad av jullycka när jag stod där med öppen mun och fotograferade medans mina barn sprang runt av lycka och köpte praliner.

Men här var det allelers för mycket människor får jag säga i denna butiken. På under våningen där man köpte praliner var det inga problem med att det var mycket folk för de var väldigt mycket personal också som tog hand om alla kunderna. Men på övervåningen där man ville sitta ner och bli serverad vid bordet var det tjockt med folk och lång kö för att få sig ett bord, vilket vi hoppade.

Men fast det var mycket folk så måste man bara besöka detta ställe! Nästa gång skall jag ringa och kolla om man kan boka bord där?! Tips till er om ni åker hit, för detta vill man inte missa!

.

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

img_6612

 

img_6633

.

Detta måste ändå var den perfekta dröm julbutiken för oss gottefrisar hehe. Tandsköterskan och tandsköterskans barn är värst, det vet ni väl?!

.

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

img_6656

 

Julmarknad i Lübeck del 2

 

img_6875

 

img_6856

 

 

Det blev två goda muggar med glühwein på denna resan, och muggarna har vi fått med oss hem också. Det var lite festligt att man kunde även köpa muggen om man lade till en 10 sek. Vi köpte med oss 4 st muggar som vi kan sitta och mysa med på julaftonsmorgon med varm choklad och sitta och minnas tillbaka på denna mysiga resan.

 

img_6831

 

img_6914

 

Ingen smickrande bild men jag måste visa den ändå. Lite överallt så stod dem och bakade dessa fantastiskt goda Donalds, det doftade ljuvligt över hela torget. Det slank faktiskt ner två st av dessa under en förmiddag. Vem kan motstå dem?!. Måste testas om man besöker denna julmarknad tycker jag! I matväg så var det dessa och glühwein som jag föll för pladask!

 

img_6894

 

img_6931

 

Julmarknad i Lübeck del 2

Även en riktigt bra dag går mot sitt slut, och även här i denna ljuvliga stad Lübeck. Men en sak är säkert, vill man uppleva julstämning så skall man åka hit under december månad! För om jag skall vara riktigt uppriktig så tror jag med all säkerhet att detta var ett av det trevliga jag gjort med familjen under julaktiviteter och resor.

Kram/Carola

One thought on “Julmarknad i Lübeck del 2

  1. Hej Carola! Fantastiska bilder från Lübeck! Magisk vackra! Jag vill åka dit NU, men hinner tyvärr inte! Nästa år skall jag planera en resa dit med mina barnbarn. TACK för all inspiration som du bjuder på. Mamma och min bror Björn hälsar så massor tillbaka! Björn hade många minnen att berätta om denna vackra stad som är ett måste att besöka – vackra byggnader och speciellt nu inför julen med alla godsaker! Många kramar till dig från mig Laila

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *