Första rätten ut var en bakad blomkåls-chawanmushi med caviar, rostad mandelolja och dashi. Tillhörande är vinet som du ser här under! Smakade riktigt bra ihop!
Vin: Contes d’Isenbourg Gewurztraminer 2016. Alsace.
Rätt nummer 2 var en marinerad hälleflundra med krispig jordärtsskocka, ingefärsmajonäs och dillolja. Tillhörande är även här, vinet under. (Den här rätten var min absoluta favoriträtt under kvällen)
Vin: Trimbach 2015. Alsace
Här ser ni kvällens meny, allt ihopa var väldigt gott och lyxigt.
Alltså vilken magisk kväll, vilka smaker vi fick uppleva. Detta är helt uppriktigt och ärligt min och jag vågar nog skriva för hela vårt sällskap att det var den bästa matupplevelsen vi upplevt här på restaurangskolan. Dessa elever, lärare och framför allt Tomas var en fullträff!
Råbiff med misomajonäs, syrad och krispig scharlottenlök, alger och friterat ris. Ölen på bilden under är vad vi blev serverade till detta. (råbiff är också en slående favorit?)
Öl: Kellerbier Limited edition. Nils Oscar.
Här på bilden över så ser ni rätten: Bakad kunmel med sås på havskräfta, stekta kantareller, rotselleri samt ett smör på dill och rostad mandel. Här under så ser ni kvällens kypare hålla i vinet vi drack till rätt nummer 4.
Vin: Couvent Des Jacobins 2017. Bourgogne.
Här ser ni efterrätten som består av inkokta plommon med sockerkaka, sorbet på gräddfil och saltkola. Det röda vinet under är vad vi åt till efterrätten. Riktigt mumsigt.
Vin: Brachetto d’Acqui 2017. Italien.
Både kocken och eleverna som hjälpte till var oerhört duktiga och jag rekommenderar resturang- och livsmedelsprogrammet på Alströmer gymnasium, för er som är intresserade av mat!
På Torsdag den 18 okt så är det även öppet hus på detta programmet i Alingsås campus där även Thomas Sjögren är på plats, återigen ihop med olika elever från programmet. Till alla de som ska söka gymnasium detta året så rekommenderar jag er att gå hit och kolla in utbildningen.
Ett extra stort tack till våra fina vänner Malin & Ulf som bjöd med oss på detta matäventyr på Alströmergymnasiets restaurangskola.
Hej Carola! Vilka fantastiska bilder och en lysande presentation av dessa underbara rätter. Jag som inte var där kan nästan ändå ”känna” smakerna! Hoppas på nästa år och att många söker till denna unika utbildning! Kram Laila