.
Min absolut bästa kaffe – heter Volluto från Nespresso en kaffe blandning av lätt rostade Arabicabönor från Sydamerika. Bjuder på söta, kexliknande toner som förhöjs av en aning syrlighet och fruktighet.
.
Godmorgon
.
Här är vi uppe med tuppen och packar resveckorna inför vår weekendresa till Öland. Kaffet är upphällt och vi alla är på ett strålande humör trots att klockan är toook tidigt på morgonen. Det är inte längesedan jag började dricka kaffe. Det var nog i höstas när jag var hemma hos min goa vän ”Lalla” och fick testa hennes Volluto. Den är gudomlig med lite extra skummad mjölk. Men nu under våren har jag fastnat för två andra favoriter också. Det är rosabaya de colombia och Perú Secreto Limited Edition. Men man kan göra många olika roliga drinkar med detta kaffe eller varför inte en efterrätt till midsommarafton?!. Här kommer ett smarrigt recept!
.
.
En delikat efterrätt med bubblande champagne förgylld med ”Espuma de Café” – en kaffe toppad av ett ljuvligt mjölkskum
GÖR SÅ HÄR (10 personer)
Tillred 10 kapslar Volluto Grand Cru (10 x 40 ml)
Häll dem i en kanna och tillsätt gelatinbladen
Rör om tills gelatinet har löst upp sig
Tillsätt rörsockersirap och rörsocker och rör om
Häll blandningen i en mixer och blanda väl
Kyl i kylskåp i ca 4 timmar
Detta är espuman
Fyll en Lungokopp till hälften med champagne och skeda över espuman ovanpå
Servera direkt.
.
.
Inlägget är sponsrat
.
Kram/Carola