Toodeloo Raringar!
OMG, vad jag älskar mat! Idag har jag lagat något helt fantastiskt och lite annorlunda. Det gick snabbt och det var verkligen ur enkelt. Jag tror att lunchen tog 20 minuter att göra. Dessa Riswraps med kyckling, grönsaker och olika smaker av bea såser är en mycket enkel rätt att slänga i hop. Nu på våren vill man ju ha lite lättare rätter så man inte känner sig så tung och nästan lite trött efter maten. Jag inspereras mycket av Ulrika Davidssons kokböcker. Denna rätten är en variant av hennes rätt. Recept kommer nedan.
4 portioner
Recept på Riswraps med kyckling och grönsaker.
1 kyckling fele
2 selleristjälkar
2 morötter
10 cm gurka
några ärtskott
4 msk Rydbergs Bearnaise sås i olika goda smaker.
Skär upp kycklingen i smala bitar. Stek dom i en stekpanna tills dom är klara och lite gyllenbruna. Skär selleri, morötter och gurka i lång smala stavar. Häll vatten på en tallrik. Blötlägg risbladen genom att doppa dem i vattnet, ett i taget annars klibbar dom i hop sig. Lägg bladen på en skärbräda och fördela kycklingen, selleri, morötter och gruka längs ena kanten. Lägg på några ärtskott och en klick äppel- och rydbergs bearnaise sås och rulla ihop. Klart att ätas!
Lycka till!