Recept på Syrensaft

Ingredienser

Saft

  • 30 st syrénblommor, i klasar
  • 1.5 kg strösocker
  • 1.5 l vatten
  • 40 g citronsyra
  • 1.5 st citron(er)

Tillagning

  1. Skaka lite på blommorna så att eventuella insekter faller av. Klipp bort alla grova stjälkar. Lägg dem därefter i en ren hink eller en stor bunke.
  2. Tvätta citronerna väl i varmt vatten. Skiva citronerna och varva med blommorna i hinken.
  3. Koka upp vattnet och sockret och häll det hett över blommorna. Häll över citronsyran i bunken. Låt svalna. Täck med ett tättslutande lock eller plast och ställ kallt i minst ett dygn (3 max).
  4. Sila saften och häll upp väl rengjorda flaskor. Förslut väl och förvara mörkt och kallt. Håller ca 2 månader i obruten förpackning.

Detta är en vacker, enkel och mycket god saft att bjuda på till fikat men också göra goda och vackra drinkar med syrensmak. Vad kan bli mer somligt? För att förstärka den blommiga känslan så är det vackert att frysa ner iskuber med Syrenblommor.

Gör en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *