Recept på rökt lax
Köp en helsida (fryst) lax, Liquid Smoke, Marinad från Santa Maria (honung & smoke), Rökspån från Weber, kol, foliepapper, termometer (för att hålla innetemperaturen) och Rökrör från Weber
Tillagning
Tänd grillen som vanligt med kolen, vänta tills att grillen håller ca 150 grader. Lägg i rökspån i rökröret. Pensla på den lite upptinade laxsidans med mariand och Liquid Smoke . Lägg på laxen på grillen och stoppa i termometern, lägg på rökröret på kolen och stäng luckan. Viktigt är att det inte blir för varmt! Innetemperaturen på laxsidan får ej bli varmare än 48 grader. Att laxen är fryst hjälper till så att laxen håller sig saftig och god under rökningen. Obs, det kan ryka lite medan man gör detta.
Påskledighet innebär mycket god mat i vår famlij. 😉 Vi har lagat mat och rökt fisk under hela helgen, typ. Är det något jag vill dela med mig av i recept väg så är det hur man enkelt röker lax hemma på kålgrillen. Om ni inte har rök lax hemma tidigare så har ni ett grymt recept här ovan!
Kram<3
Så gott med rökt lax!