Igår kväll lagade vi denna super enkla och goda middag. Vi kan kalla rätten för potatis och köttfärsrulle ?
Du startar med att skala och riva potatis i tunna skivor ca 7 st potatisar.
Ta fram en plåt och strö ett tunnt lager med ost på ett smörpapper, likt så du gör med socker när du gör en sockerkaka hemma. Sedan lägger du upp de skivade potatisen i ett tätt mönster så det täcker hela plåten. Sedan strö du över med mer riven ost se bilden på nedersta bilden ovan. Grädda sedan plåten på 200grader i ca 18-20 minuter. Tag ut och låt den svalna av.
Laga en klassisk köttfärssås som ni tycker om. Krydda den med chilli så den får lie sting. Vi valde att bryna i skogssvamp och paprika för att få den lite mustigare nu till hösten.
Sedan häller du olja i en kastrull och bryner 100gram färsk spinat. Bryn den tills den krymper ihop och blir till en liten ”smet”. Låt den sedan svalna i 5 minuter. Sedan lägger du i en hel burk ricotta och rör om så det blir till en jämn smet, bred ett jämnt lager av smeten över potatisen. Och där på bred du också över köttfärssåsen i ett jämnt lager. Strö lite ost på toppen se bilder ovan.
Sedan tar du tag i smörpappret och rullar ihop denna köttfärsrulltårtan som man gör med en helt vanlig rulltårta, samma princip. Se bild ovan.
Till servering klippt färsk persilja som strös över.
En fantastiskt god och enkel helgmat som hela familjen gillar!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram