Oemotståndligt krämig oxfilépasta till Nyår

Oemotståndligt krämig oxfilépasta! En perfekt rätt att svänga ihop till helgmiddag – lyxigt, enkelt och klart på nolltid! Varför inte bjuda på oxfilépasta som huvudrätt på nyår?!

Ingredienser

  • pasta
  • 300 g oxfilé, strimlad
  • 250 g trattkantareller
  • 1 rödlök, hackad
  • 1/2 hackad röd paprika
  • 2 vitlöksklyfta, skivad
  • smör, till stekning
  • 4 dl grädde
  • 2 msk oxfond, ev konjak
  • 3 msk soja
  • salt och svartpeppar
  • hackad persilja till servering
  • Chilli till servering
  • Parmesanost till servering

Tillagning

Hacka rödlöken i små tärningar, skiva vitlöken i tunna skivor. Klicka i en klick smör i en stekpanna med höga kanter och bryn rödlöken och vitlöken tills den blir mjuk. Häll i den hackade paprikan och bryn lite.

Lägg i den strimlade oxfilén i stekpannan och klicka i smör klick till och bryn köttet tillsammans med lökröran tills köttet är medium lagad.

Nu häller du i alla ingrediensena så som grädden, sojan, oxfonden, trattkantarellerna och låt det koka ihop i 7-8 minuter. Smaka av med peppar, chilli och ev en skvätt konjak 😉

Koka upp önskad pasta till oxfilésåsen och rör ihop alltsammans. Fantastiskt gott!

Ha en fin fortsatt bra dag vänner!

❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *