Oemotståndligt krämig oxfilépasta! En perfekt rätt att svänga ihop till helgmiddag – lyxigt, enkelt och klart på nolltid! Varför inte bjuda på oxfilépasta som huvudrätt på nyår?!
Ingredienser
- pasta
- 300 g oxfilé, strimlad
- 250 g trattkantareller
- 1 rödlök, hackad
- 1/2 hackad röd paprika
- 2 vitlöksklyfta, skivad
- smör, till stekning
- 4 dl grädde
- 2 msk oxfond, ev konjak
- 3 msk soja
- salt och svartpeppar
- hackad persilja till servering
- Chilli till servering
- Parmesanost till servering
Tillagning
Hacka rödlöken i små tärningar, skiva vitlöken i tunna skivor. Klicka i en klick smör i en stekpanna med höga kanter och bryn rödlöken och vitlöken tills den blir mjuk. Häll i den hackade paprikan och bryn lite.
Lägg i den strimlade oxfilén i stekpannan och klicka i smör klick till och bryn köttet tillsammans med lökröran tills köttet är medium lagad.
Nu häller du i alla ingrediensena så som grädden, sojan, oxfonden, trattkantarellerna och låt det koka ihop i 7-8 minuter. Smaka av med peppar, chilli och ev en skvätt konjak 😉
Koka upp önskad pasta till oxfilésåsen och rör ihop alltsammans. Fantastiskt gott!
Ha en fin fortsatt bra dag vänner!
❤️