Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Recept på min super goda Carpaccio till 4 pers

Ingredienser:

400 gram av ett riktigt bra svenskt oxfile
1 kruka färsk basilika
1 bit parmesan

Marinaden

½ dl olja
½ dl balsam vinäger
1 skvätt citron
salt och peppar efter smak

Tillagning:

400 gram riktigt bra svenskt oxfile som du skär i tunna skivor ( Ett tips är att frysa oxfilen och ta fram att tina i kylen så oxfilen är halvfryst så går det lättare att skära tunna skivor) Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden en en bunke. Fördela sedan oxfileskivorna så de täcker botten på fyra flata tallrikar. Låt oxfileskivorna få rumsvärme innan servering om de varit frysta. Strö salt som flingsalt över köttet och kör några varv med svartpepparkvarnen eller strö över vanlig svartpeppar. Pensla sedan marinaden över skivorna . Hyvla eller riv parmesanosten och fördela över oxfilen.  Strö över basilika strax före servering.

.

.

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

.

.

Recept på inbakad choklad

Ingredienser:

Köp en färdig smördeg (glutenfri) i frysdisken eller baka en egen smördeg.
200 g Chokladkaka i valfri smak, vi valde med apelsinsmak

Tillagning:

Kavla ut degen och lägg chokladkakan mitt på den utkavlade smördegen. Skär remsor i degen enligt bilden ovan och vik sedan över degremsorna som en inbakad fläta typ över hela kakan. Sedan skär du av kanterna och gräddar bakelsen i mitten i en varmluftsugn på 220 grader tills den blir gyllenbrun och fin.  Färdig att servera, man kan servera glass till om så önskas. 😉

.

.

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

 

Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

Här bakade barnen en riktigt smarrig och enkel glutenfri efterrätt till kvällens mellomys. Kolla in så härligt god den ser ut (det var den också kan jag lova er) Den äts med fördel när den är varm då chokladen är riktigt krämig och god och smördegen är så där härligt krispig! Tips till er till nästa veckas mellomys!

 

 

Tjingeling igen vänner!

Det är så mysigt att ha tjejerna i köket när vi lagar mat. De är intresserade av matlagning både två, mest den stora tjejen så klart eftersom hon är större. Hon bakar ofta gluten fria  scones till frukost, hennes specialitet är köttfärssås den slår allt jag någon sin ätit i hela mitt liv. Det är helt ärligt den bästa köttfärssåsen i världen! Hon är grym på just den rätten!! Sedan blir det lite fruktsallader och annat också.

.

Det är något speciellt med mellokvällar! Vad tyckte ni om kvällens deltävling? Att Ove gick vidare var ju riktigt trevligt trevligt. Men min absoluta favorit var nog ändå Robin.

.

Ha en fortsatt fin kväll vänner!

Kram/Carola

One thought on “Kvällens mellomys där barnen står för efterrätten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *