Toodeloo!
.
Ni missar väl inte vad det är för dag idag vänner?!.
Kanelbullens dag firar vi den 4 oktober, varje år ända sedan 1999. 2014 firar vi alltså bulldagens 15-årsdag! Och det gör vi genom att baka en massa smarriga kanelbullar hemma hos familjen Karma. I vår familj så älskar vi traditioner så även denna. Bjuder er på ett jätte bra recept på glutenfria kanelbullar till dagen i ära!
.
Karmas kanlebullar!
100 gram äkta smör
1 pak jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
4 krm salt
3 tsk kardemumma, stött
15 dl mix (spar 1 dl till utbakningen)
Pensla med ett ägg
Smält fettet, tillsätt mjölken och låt det blir ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt socker, salt och kardemumman. Arbeta in 10 dl av mixen och låt jäsa i ca 40 minuter under duk så den håller sig varm. Arbeta ihop degen med lite mer mjöl. Kavla sedan ut degen till en platt stor kaka. Smöra ut den rmstempererat smöret över hela degen sedan strör du med ett lager utav socker och kanel efter tycke och smak. Rulla sedan ihop degen som en rulltårta. Skär sedan ut bitar i lagom storlek. låt sedan bullen få vila i ca 10 min innan du penslar med ägg och häller pärlsocker ovan. Låt grädda i ugnen tills den blir gyllenbruna ca 8 minuter på 220 grader.
KRAM
Mums för nybakat! Kram Anette
Det kallar jag/vi för vardagslyx ♥ Vilka fina bullar du hade gjort med rosa pärlsocker.
Kram till dig!