.
.
.
.
.
.
.
Välkommen sköna söndag
Idag vill jag bjuda er på gårdagens bilder, recept och vin tips som ni inte får missa!
Jag brukar inte köpa lådvin skall jag villigt erkänna, men ibland så är det riktigt bra viner som säljs även på detta viset. Detta vinet Dimension Nr 2044 ovan finns både på flaska och lådvin, här om veckan skrev jag detta inlägg här om ni minns där kan ni läsa mer om vinet. Nu har jag hittat den på låda till ett bra pris på systembolaget . 😉 Det är så bra med lådvin då man kan med gott samvete bara ta en halvt glas vin mitt i veckan till maten, man öppnar inte en hel flaska om man bara vill ha några munnar. Eller som igår när vi fick oväntat besök så var det bara till att hälla upp en väl kylt glas vitt och umgås.
.
Recept på världens godaste rökta och gratinerade blåmusslor:
Antigen köper ni färdigrökta räkor i en välsorterad fiskdisk eller så röker ni blåmusslorna enkelt på grillen med en röklåda själva. Vi köpte rökta musslor denna gången på mässan igår, men annars går det lika bra med kokta blåmusslor som ni sedan gratinerar i ugnen om ni inte kommer åt eller vill röka musslor så här års ute i kylan.
½ kilo blåmusslor delar ni i mitten och lägger upp sidan som har en god mussla i sig på en plåt. Sedan blandar ni följande ingredienser i en skål.
1 dl smör
½ färsk hackad chilli
4 färska nypressade vitlöksklyftor
1 kryddmått riven lime skal
2 kryddmått nypressad lime
sal och peppar
Rör ihop allt till en jämn och krämig smet. Klicka sedan ut små klickar på varje mussla som ligger på plåten och grädda dem i mitten av ugnen på ca 220 grader tills smöret har smält och blivit lite gyllenbrunt.
Klart att serveras, galet gott!!