.
Glutenfria Scones (10 st)
4 1/2 dl Semper Grov Mix
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
.
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser och finfördela fettet i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till runda kakor. Nagga kakorna och skåra i 4 delar. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.
.
.
Tänk vad det är lätt att slänga i hop nygräddat bröd så här mitt i veckan. Det känns lyxigt att väcka barnen med nygräddade scones. Detta receptet är super enkelt och går jätte fort att baka. Lite god ost och marmelad så är denna morgonen toppen.
.
Nu måste jag rusa. Jag har två skruttar som skall i väg till sina skolor.
.
Vi ses
Kram/Carola
Mmm ser jätte goda ut. Kram Anette
Åh älskar scones och det gör mina killarn med. Ska absolut testa ditt recept, kul med lite variation.
Kram kristin