En 5 rätters middag hemma hos oss, temat va Svenska höstsmaker. Tyvärr hann jag inte ta bilder på all mat, men här kommer menyn:
Välkomstdrink äppeldrink av nypressade svenska äpplen, vin, gin, ramlösa, massa is och mynta. Till det serverade vi små vildsvinsbiffar fyllda med rosmarin, rödbetor, chevreost med rostade pinjenötter.
Förrätt: Smörstekt skogssvamp på bröd.
Rätt nr 3: mustig morotssoppa med ingefära och torkade chili. Rostade solrosfrön och cr’eme fraiche.
Huvudrätt: kallrökt i över 5 timmar flankstek med tryffelmos och rödvinssås.
Efterrätt: två olika chokladtryffel med lakrits och kanel.
Det har varit mycket gott och äta och dricka dom senaste dagarna ?
Men hösten känns som en period då vi boar in oss, tänder ljus och har många middagsbjudningar för vänner?!
Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag går över till jobbet.
Ha en fin dag vänner,
Kram
Vilken härlig höstmeny. Du och Mattias platsar i vilken mästerkockstävling som helst! Snygg dukning. Gillar det svarta besticket! Tack för tipset om dem! Kram Laila