Igår bjöd vi på en klassisk caesarsallad med klassiska tillbehör samt blodig flankstek för en matigare sallad, vilket var super gott!.
Carola´s Caesarsallad
8 portioner
1 kilo flankstek (närproducerad, vilket med bra kvalité då den ska vara rå i mitten)
2-3 st kycklingfiléer
1/4 baguette.
2 stora huvuden romansallad
olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarnen
Färsk parmesan
Sätt på ugnen på 225 grader. Skiva baguetten lövtunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lite olivolja, salt och gnid eller pressa lite färsk vitlök över. Rosta krutongerna gyllene i ugnen i 5-10 minuter. Skölj, torka och bryt romansalladen och lägg upp dem på ett fat. Ringla över salladsdressingen som du har recept på nedan. Krydda köttet med lite olivolja, salt och svart peppar och grilla den lätt till en lagom blodig kött bit efter tycker och smak (jag stannade vid 35 grader) låt köttet få vila en stund tills den har svalnat. Skär kycklingen i små bitar och bryn dem väl i en stekpanna med salt och peppar. Bland sedan den tunt skurna flanksteks skivorna och kycklingbitarna in i salladen. Toppa sedan med de färdiga krutongerna och hyvla den färska parmesanen över salladen. Droppa lite olivolja och salta och peppra över salladen.
Caesardressing
2 äggulor
2 msk rödvinsvinäger
1 klyfta vitlök
1 dl solrosolja
½ dl mjölk
1 bit färsk parmesan
saft av ½ citron
några droppar tabasco
flingsalt
svartpeppar från kvarn.
Vispa samman gulorna med vinäger, riv vitlök, salt och peppar. Slå i oljan i en tunn stråle under konstant vispning och tillsätt mjölken i omgångar, vartefter dressingen tjocknar. Rör i finriven parmesan ca 1 dl.Smaksätt med citronsaft och tabasco.
Här kan man välja att hälla över den goda dressingen och blanda upp den i salladen innan servering. Eller annars göra som jag gör, att gästerna själva få välja mängd av dressing själva vid bordet. Eftersom jag älskar dressing så kan jag lätt överdriva mängden, så därför känner jag att det blir bäst att hälla upp den i en tillbringare till bords.
Ha en fin söndag vänner<3