Bra kvalitet på nötkött, så kan du äta det helt rått

Bra kvalitet på nötkött, så kan du äta det helt rått

Bra kvalitet på nötkött, så kan du äta det helt rått

Hur rått vill du ha ditt nötkött?

Jag med hela familjen (utan vår minsting) äter nötkött gärna helt rått i mitten. Vi äter också råbiffar, carpaccio och rare köttbitar som denna ovan vilket var söndagssteken hos oss i helgen.  Jag/vi fullkomligt älskar allt som är rått i matväg.

Men det är viktig att man köper bra kvalitet på köttet om man som vi ska äta det rått. De bakterier som kan finnas på svenskt nötkött är ytliga och dör när du grillar/steker det. Köper du däremot färdig köttfärs eller hamburgare är det viktigt att de blir genomsktekta så att de inte är rosa, då de ytliga bakterierna kan ha blandats in i färsen. När vi äter carpaccio så köper vi bara den finaste oxfilen som finns att köpa på en gård här utanför vår lilla småstad. Jag skulle aldrig våga köpa utländskt kött om jag ska äta rått så här.

Ska jag göra hamburgare så gör jag gärna färsen själv så jag vet vad det är för nötkött och då kan jag göra den blodig i mitten vilket gör den både saftigare och godare! Men när det gäller kött så är kvalitén A och O.

Idag ska jag laga fågel och då råder det inget rått alls, genomstekt men inte för torr. Då brukar jag alltid använda en termometer för att vara säker på den saken. Till det ska jag servera stekt ris och ugnsrostade primörer  🙂

Mat är livet, eller hur?!

Puss<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *