En god söndagsbrunch med både omelett med tomater och skinka med ugnsbakade avokadon 😉
Recept på bakad avokado (4 personer)
Gröp ur avokadon ungefär till hälften och lägg halvorna stadigt i en ugnssäker form. Knäck ett till två ägg i en bunke och vispa det till en smet, krydda med salt och peppar efter smak. Häll sedan i äggsmeten i den urgröpta avokadorna. Sedan gräddar du dem i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Sedan tar du ut dem och strör en massa god och smakrik ost över dem (jag valde cheddar denna gången) sedan för du in dem i ugnen i ca 5 minuter tills dem osten har fått en fin gyllenbrun färg. Garnera gärna med lite färsk persilja, klar för att avnjutas. (söla gärna med osten så det blir lite goda ostchips som man kan servera till) 😉
Till detta så gjorde vi som en kallad ”Tömma kylens alla frukter juice” Det är vad det låter som. Man gör en juice utav allt man har i kylen. Tryck ner dem i Slow juicer och gör en god morgonjuice helt enkelt 😉 Vi hade så många frukter och grönsaker som var på väg att bli gamla, då är det bra att ha en bra Slow juicer! I denna drinken körde vi ner selleri, rödbetor. äpplen, ingefära och apelsiner. Vi kör både grönsaker och frukter hej vilt här!! Det blir liksom alltid gott var vi än blandar tycker jag;)
Ha en fin dag, så ses vi morgon!
Kramizzz