I helgen lagade vi en Lchf ”potatisgratäng” på rättika vilket är en rotfrukt men som har mkt lågt kolhydratvärde (2,3 kh/100g) till de gästerna som vill hålla nere på kolhydrater.
Rättikagratäng 4-6 portioner
Rättika ca 6-700 gram
4 dl vispgrädde
1 vitlök solo
1 gul lök
ca 5 dl riven västerbottensost
salt, svartpeppar
Skala och skiva rättikan med en mandolin eller något liknande. Skiva löken.
Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka in utan lock i ca 10 minuter. Lägg i löken och låt koka ca 5-10 minuter till. Häll i smörad form och gratinera med osten. In i ugn, ca 225 grader i 20 minuter!
Receptet är lånat från bloggen 56 kilo vilket är en perfekt blogg med massa bra recept på LCHF mat.
Middagen bestod av gudomligt goda vildsvins kotletter (som kokats i 4 timmar i sky och sedan penslas med honung/kryddor som vi blandat själva och sedan har dem grillats) , rättikagratäng, gräddsås med sallad.
Med detta inlägg vill jag säga G R A T T I S igen till världens bästa 10-åring ”Corre” och tack mormor och morfar för att ni var här och firade henne så fint i helgen!
Puss & Kram <3