.
.
.
Godmorgon Tisdag
Här hemma har vi lagat egen musli och gjort en riktigt ordentlig mysfrukost. Jag tycker att frukost är en rätt tråkig måltid, skall det vara frukost så skall det vara riktigt bra frukost annars kan det kvitta liksom. Idag körde vi riktigt bra frukost helt enkelt. Vi har lagat egen gluten fri musli i ugnen med torkade blommor och bakat vitlöksbröd med avokadokräm. Muslin blev god och kändes somrig med blommor i, jag brukar göra denna muslin med lite olika innehåll beroende på vad som finns i skåpen hemma. Det är så himla lätt att göra och den smakar godare än att köpa glutenfri musli som är ett ganska begränsat sortiment i handeln tyvärr.
.
.
.
.
.
Recept på glutenfri musli
.
2 dl Sempers rena havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
1,5 dl conflex glutenfria
1/2 dl tranbär
1/2 dl torkad papaya
1 msk torkad lavendel
1 msk torkad ros
3-4 msk ringlad honung
1 msk olja
.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och conflex i en ugnsform. Ringla över olja och honungen. Rosta i ugnen i ca 25-30 minuter på 175 grader. Låt blandningen svalna på plåten så den får sin krispiga yta. Blanda sedan i den torkade frukten och blommorna. Rör sedan om allt och häll upp i en fin glasburk. Klar för att servera och avnjutas:).
.
.
Önskar er alla en fortsatt fin dag!
Kram/Carola
Tack så jättemycket för bästa receptet på glutenfri müsli. Ser supergod ut. Läckra inspirerande bilder. Sötaste PH o C. Kram