Hej igen vänner
.Mår ni bra alla fina bloggisar?
Idag har jag lagat en super god klassisk pumpasoppa med grädde och ”champagne”. Vi brukar laga morotssoppa till vårt Halloweenfirande varje år. Men i år tänkte jag testa något nytt och passande till förrätt. Så idag testade jag för första gången en klassisk pumpasoppa, vad är mer passande till denna högtid?!. Den blev så himla god så jag kände att jag var tvungen att dela med mig av receptet till er:)
.
klassisk pumpasoppa
2 schalottenlökar
3 st vitlöksklyftor
1 st pumpa (valfri sort)
5 dl grönsaksbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1,5 dl bubbelvin/champagen
salt & peppar
.
Dela pumpan på mitten. Lägg upp den på en plåt och ringla olivolja över, salta & peppra. Sätt in plåten i mitten utav ugnen på 200 grader. Skala lök och vitlök. Skär löken och vitlöken i delar. Efter ca 40 minuter så har pumpan blivit mjuk och gyllenbrun då låter man löken och vitlöken få dela plåt i ca 20 minuter till. Tag ur plåten och gröpa ur pumporna med en sked, häll denna massan i en kastrull, tag även med löken och vitlöken ned i kastrullen. Häll över buljongen och låt allt sakta koka i ca 5 minuter. Mixa soppan med mixerstav, tillsätt grädden och vin låt det koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Serveras gärna med gott nygräddat surdegsbröd. Recept på det kommer snart:)
.
.
Önskar er alla en toppen fin lördagskväll!
Kram/Carola
.
Mums, vad gott kramis Diana