.
Här serverar jag en somrig jordgubbs & honungsglass som är alldeles sammetslen i munnen. Guuuuuuuuuud så god den blev ♥♥♥
.
.
.
.
.
…
Tjing!
.
Sommarlov med barn och inte en ända soltimme på hela dagen igår ledde till att vi bakade en massa godsaker som ni såg på mitt Instagram och Karmas fejja. Flädersaft hör verkligen sommaren till! Det doftade fläder i hela huset igår – en underbar doft! Vi bakade jordgubbspaj med hemmagjord vaniljsås. Gjorde egen glass med smaker som vårt stora Socker kom på jordgubb & honung. Och den blev ljuvlig. Så idag bjuder jag er på vårt bästa glass recept. Ta för er! För snart skall vi ut i det fina vädret. Ser att solen just har tittat fram idag, jippi! För jag har nämligen lovat mina små sessor en sak när solen tittar fram:) Måste förbereda några saker först…..
.
.
Recept på världens godaste jordgubbs & honungsglass kommer här!
.
4 st äggulor
1,25 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl jordgubbspure av färska jordgubbar
2 msk svensk honung
1/2 tsk vaniljsocker (gärna ekologisk då den smakar bättre)
.
Gör så här
Vispa äggulor och socker väl tills smeten blir ljus och porös. Rör i vipsgrädde och jordgubbspure ( färska jordgubbar som du kört i mixen) samt honung och vaniljsocker. Rör väl ner det i smeten. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.
.
.
.
Marängtäcket över jordgubbspajen är gjord på den klassiska maräng receptet, men med ca 1,5 dl jordgubbspure (av färska jordgubbar) i semeten. Marängtäcket blev både vackert rosa i färgen och smakade riktigt sommar ♥.
.
.
Recept på Kramas jordgubbspaj
.
2,5 dl Havregryn
1 dl socker
75 g smält smär
1 dl mörk sirap
5-6 dl skivade färska jordgubbar
..
Gör så här
.
blanda allt till smeten havregryn, socker, smör och sirap rör i hop allt samans till en smet och platta ut den i en pajform. För grädda den på 200 grader i ugnen tills pajen blir hyllenbrun. Ta ur pajen ur ugnen lägg över ett tjockt lager med färska jordgubbar. Bred sedan över med en tjock välvispad marängsmet ( i detta fall jordgubbsmaräng). skjuts in i ugnen på 225 g en kort stund tills marängen har fått en liten ljusbrun och krispig yta. Låt inte pajen vara inne förlänge då jordubbarna kan bli vattninga. Jordubbarna skall nästan vara kalla, det är bara marängen som hinner gräddas då är den som bäst. Det handlar om sekunder och minuter här, där pajen är perfekt!
.
.
Lycka till med mina recept!
.
.
KRAM
.
.
.
Psst! Hur skön är inte denna låten här?!. Spelar den om och om igen just nu! Känns lite 801-talet över den?!.
.
.
Mmm så mycket gott. Vad har du lovat dina sessor tro?!? Ha en fin dag. Kram Anette
Det var en magisk rolig sak. Bilder kommer på bloggen ♥ Det går i konstens täcken kan jag avslöja, hihihihi.
kram CC
Jag gjorde din glass igår. Och den blev fantastiskt god! Tack för receptet.
Kram
Det var så lite så, varsågod!! Det va kul att höra att du gillade glassen och att den blev bra:)
Kram CC
Mmmmmmmmmm ser gott ut! Kram
Mmmmmmmm ser gott ut! Kram
♥ det är den!!!! Testa.
kram CC