Pumpasoppa hör hösten till! Laga en mustig, värmande och riktigt god pumpasoppa. Här bjuder jag er på mitt  enkla recept på en snabb pumpasoppa.

Ingredienser till 6 portioner Pumpasoppa

2 plumpa, cirka 1,5 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 matsked färsk hackad ingefära
1 msk olja
1 liter vatten
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk färsk, hackad timjan
saften från en citron

+ salt och peppar för att smaka av

Gör så här:
1. Skala och kärna ur pumporna,  skär i cm 2×2 cm stora bitar.
2. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Dela och skrapa ur fröna ur chilin och finhacka.
3. Fräs allt i en stor gryta/kastrull på medelvärme i 10 inuter.
4. Tillsätt vatten, salt och peppar och låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter.
5. Dra av grytan från värmen och tillsätt timjan och saften från en citron. Mixa soppan slät och smaka av med lite salt och peppar.

 

Lycka till! Carola<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *