Chévrelammburgare med rödbeta och ringlad honung
.
.
.
1 Cosmopolitan sallad
700 gram lammfärs
3 st ägg
Chévreost
2 st färsk rödbeta
färsk timjan
Honung
salt, peppar och smör till stekningen.
.
Börja med att tvätta och skala rödbetorna. Koka upp saltat vatten i en gryta och lägg i rödbetorna i grytan. Låt dom koka i ca 25 minuter tills dom blir mjuka. Knäck tre st ägg i den färska lammfärsen. Salta, peppra och klipp i färsk timjan. Sedan blandar du ut färsen till en slät och följsam smet. Forma dom till pannbiffar och stek dom i en stekpanna. Ta upp rödbetorna ur grytan och skär dom i tjocka skivor. Skär även den ljuvliga Chévreosten i tjocka skivor. Sedan tvättar du salladen och lägger upp dom på ett fat. Lägg sedan lammbiffen ovan med en skiva Chévreost och rödbeta. Toppa det hela med färsk klippt timjan och ringlad honung. Klar för att servera!
Smaklig måltid.
.
.
.
.
T O O D E L O O!
.
Idag bjuder jag er på ett super enkelt och riktigt smarrig lunch tips. Det är lätt att ta med sig till jobbet och lätta att tillaga! Har man bara bra råvaror så behöver inte matlagning vara så komplicerad! Jag gillar matlagning. Just nu har jag frysen fylld med både lamm, älg, jordgubbar och bär från sommaren. Tyvärr så har jag inte hunnit ut i höst och plockat svamp så jag har kvar. För det är gott med svamp i mustiga höst grytor. Jag har även köpt lite nya spännande råvaror när vi var i Saluhallen i Höganäs ( Magasin 36 ). Mer recept kommer på dom framöver. Oftast så lagar jag mat på eftermiddagen/kvällarna då det oftast är mörkt ute. Tyvärr så blir inte bilderna så klara och fina i färgerna på maten då så jag brukar inte fota då. Men ibland får man till det som nu, hihi.
KRAM
Ser enkelt och gott ut! Kram