WOODS & SONS ENGLAND

Godkväll Raringar!
Just hemkommen från småstadens hälsostudio. Men vet ni vad, jag har inte tränat:) Utan jag har sååå ont i mina axlar nu för tiden så jag var där uppe och fick lite massage = härligt! Nu känner jag mig som ny igen. Vi får massage på jobbet en gång i månaden men jag behöver oftare känner jag i min stela axlar.

Här ser ni vårt absolutely lovely porslin från Woods & Sons England. Detta  mat porslinet har jag ätit middagar, fikat och ätit glass på sedan jag var liten bebis. Detta porslin var min kära mor-mors, barnens gammelmormors porslin. Det ligger många minnen i dessa fina tallrikar, uppläggningsfat och muggar. Min mor-mor var en fantastisk kvinna i köket. Hon var specialist på grytor och långkok. Och nu finns hon inte bland oss längre. Jag har tänkt att forsätta att laga hennes fantastiska mat till mina barn för att föra recepten vidare i släkten. Och mina barn i sin tur skall få äta den goda maten på dessa fina tallrikar som jag har fått göra. Jag minns dessa tallrikarna och mor-mors lång kok som om det var igår som jag var på middag. Hon har varit sjuk de sista åren så hon har inte orkat laga någon god mat. Och bara för någon vecka sedan så lämna hon oss för att möta min morfar på andra sidan. Jag tror nämligen på ett liv efter detta.

Det är lite olika Engelska motiv på detta porslin. Men allt hör i hop. Gaaaah vad jag saknar min lilla fina mor-mor nu. Sitter nu med gråten i halsen och skriver. Åhhhh, jobbigt att älska och sakna någon som man aldrig mer kommer att få se här på jorden igen. Men livet går vidare. Och jag måste tänka på mina små fina sessor och allt vad jag kan ge dom för att få fina barndoms minnen så som jag har.
 Vi ses i morgon!
KRAM

16 thoughts on “WOODS & SONS ENGLAND

 1. Sjöbris o vita ting says:

  Hej! Sänder en styrkekram till dig!
  Har också varit på massage idag, det är vardagslyx i världsklass. Ha det gott! Kram K

 2. Mitt liv som förskollärare says:

  Hej!
  Tack för titten och kommentaren hos mig.
  Jättefin blogg har du med helt underbara fotografier, superfotograf.
  Kram Berit

 3. Tusenfröjd says:

  Kul att du hittade till min blogg! Alltid kul med nya läsare och nya bloggar.

  Låter ju så härligt med lite massage – det hade inte suttit helt fel! Det är något man unnar sig alldeles för lite.

  Nu ska jag kika runt lite hos dig…

  Ha det bäst / Liv

 4. Husbysjutolfts says:

  Hej! tack för dina söta kommentarer det är alltid så kul att få lite feedback.
  Jag åt oxå på det där fina porslinet som barn, dem djupa tallrikarna och minns vaniljglassen med björnbärssås som igår. vilka minnen man kan få som barn. Det vill man ju gärna föra över till sina barn, tyvärr har mina barn varken sin morfar eller farfar kvar i livet och det skär lite i hjärtat. Men fortfarande farmor och mormor som tur är . Men som pojke tror jag man får lite speciella minnen från just farfäder. kram

 5. Mormorsglamour says:

  Men vilket vackert porslin! Förstår att du saknar din mormor. Men då är det ju så mysigt att man bevarar en del av dem man tycker om i saker som påminner om dem.
  Kram
  Helena

 6. Sweet Chili . says:

  Hei:) Tusen takk for så fine ord inne hos meg. Glad du la igjen et spor slik at jeg fant deg og den fine bloggen din;) Legger deg til i bloggrollen min jeg.

  Ha en fin dag!

  Klem, Pernille

 7. Brunkullan med Mosipperötter says:

  Tråkigt med din mormor. Saknar min egen väldigt mycket, trots att det nästa år är 20 år sedan hon gick bort. Tänker nog på henne minst 1 gång i veckan, ofta mer. Mycket beroende på att jag har mycket av hennes fina textilier mm kvar och använder.

  Engelskt porslin är så fint. Vi åt också på det när jag var liten. Min styvfar har några tallrikar kvar som vi äter på ibland:)
  Själv har jag dem av lite nyare snitt, som vi äter på till vardags. Ska nog köpa upp de äldre varianterna på loppis, för de är mycket finare:)

  Kram Susanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *