vi smakar på kebabsemlan

vi smakar på kebabsemlan

 

vi smakar på kebabsemlan

 

 

.

.

Tjing!

De senaste veckorna har vi kunnat läsa om den så kallade semmelrevolutionen. Det finns många olika varianter ute i butikerna idag. Pizzasemlan med mandelmassa som salami, kebabsemlan, hamburgersemlan, pirogsemlan och, så klart – tacosemlan. Nu har det också kommit en variant på korv med bröd-semlan där korven utgörs av kompakt mandelmassa.

Succé! Denna kebabsemla smakade perfekt. Jag känner mig helt extatiskt efter att ha ätit det gräddfyllda brödet med kebabstrimlor av mandelmassa. Det var en lagom mängd utav allt. Och den var lagom stor.

Jag hade tänkt att baka en Pizzasemla på fettisdagen. Som jag tror är den 17 feb. Rätta mig om jag har fel. Det är en tisdag så jag får förbereda lite dagen innan. Jag tycker det är jätte kul att baka. Och nu blir det lite roligare med nytänkande sötsaker i år.

Idag skall jag för första gången laga lammfiol. Spontat så känner jag att jag skulle vilja röka den. Men det har jag ingen möjlighet till. Så jag kommer att tillaga den i ugnen. Till detta kommer jag servera potatismos, rödvinssås och primörer. Vi dricker Amarone som passar bra till lamm. Blir maten god så återkommer jag med recept för den som är intresserad.

.

Läste just på nyhetstidningen att det är fredagen den 13,e. Men önskar er alla en fab fredag ändå!

.

Kram/Carola

tillvisitkort2

2 thoughts on “vi smakar på kebabsemlan

  1. Home2tiny says:

    En mysig o härlig fredag önskar jag dig finaste C. Semlor i alla former o varianter är syndigt gott, får se om det blir det till fredagsfikat. Kramisar Tina

  2. Jocke Inredarn Sunesson says:

    Hej GORGEOUS!

    Älskar semlor. Min granne vill köpa en TJUR-kudde av dig, finns den i mindre storlek?
    Jag ska styla hans våning, han är helt totally lost vad gäller inredning. Han vet inte ännu att han vill köpa en kudde – men snart! Mello på lördag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *