Wermlandsvatten / Solbacka Källa

Wermlandsvatten / Solbacka Källa

 

Här ser ni Anna och Eric Smederöd som driver företaget Solbacka Källa.

.

Wermlandsvatten / Solbacka Källa

 Här har vi vatten provning på mässan i Göteborg.

.

.

.

 H E L L O

.

 Idag vill jag berätta om ett företag som gick rakt in i mitt hjärta och i mina smaklökar också för det delen. Det är företaget Solbacka Källa som tappar vatten från egen källa. Så här beskriver dom själva sitt vatten. Vattnet är fint precis som det är, direkt ur källan, med en naturligt fin mineralbalans och ett pH-värde på 7,9. Vi tillsätter kolsyra som lyfter vattnets friskhet till en högre nivå. 

.

Jag kom i kontakt med Anna och Eric för första gången på mässan i Göteborg ”Passion för mat”. Det var den första montern jag möttes av på mässan. Jag stannade först upp för att jag tycket att flaskorna var så fantastik snygga. Tittade lite närmare och fick då höra historien om innehållet i flaskorna. Vill ni läsa mer om deras historia så kan ni klicka in er här.

.

Jag skall erkänna att innan jag smakade på detta otroligt goda vattnet så trodde inte jag att det kunde vara en så himla stor skillnad på vatten. Men nu med facit i handen så kan jag intyga om att det är väldigt stor skillnad. Det är som med vin. Visst är det skillnad på Amarone och lådvin?!. Jag var på en glasprovning för Riedel för några år sedan. Även där småskrattade jag innan.  Jag trodde inte att ett vin kan smaka och lukta olika beroende på vilket glas man dricker ur. Ett vin kan upplevas surt eller söt beroende på var i munnen klunken hamnar.  Vilket styrs utav glaset du väljer för din druva. Allt handlar om kunskap. Och med vattnet märkte jag att kolsyran spelade en väldigt stor roll hur smaken skall hamna i munnen. Så numera kan jag njuta utav att dricka ett glas vatten, underbart!

.

Wermlandsvatten / Solbacka Källa

 

 Inget vanligt vatten!

.

Wermlandsvatten / Solbacka Källa

 

Vattnet finns i fem olika smaker: Naturligt stilla, naturligt kolsyrat, lingon & tranbär, havtorn samt äpple som är oslagbart god om ni frågar mig! Alla dryckerna har så där lagom med kolsyra. Har man smakat detta vatten så märker man att alla deras konkurrenter har för mycket kolsyra i sitt vatten. I vanliga fall så brukar det vara lite som en explosion i munnen utav kolsyran och smaken när du just fått in drickan i munnen. Sedan försvinner alla smaker. Här är det tvärt om. Man får en lagom dos med kolsyra i början, sedan kommer smaken efteråt och varar i munnen. Vattnet är faktiskt så gott så man skulle kunna servera den som ett alkoholfritt alternativ till en fest.

Wermlandsvatten / Solbacka Källa

 (Bilderna är tagna av mig och Anna Smederöd)

 

 Solbacka Källa
Forsnor, Solbacka
665 93 Kil

 

Kram/Carola

tillvisitkort2

 

2 thoughts on “Wermlandsvatten / Solbacka Källa

  1. Lasse Lindberg says:

    Mycket bra beskrivet i ord och bild och jag kan inte annat än att hålla med om allt. All lycka till med ert underbara vatten Anna och Eric i Solbacka..
    Lasse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *