Vardagslyx med Salsicciafärs San Marzanon-tomater Linguine

En ny vardagslyx från Hugos Handel & Kök.

Jag har aldrig riktigt gillat pasta. Det visar sig nu att jag har väl aldrig ätit någon riktigt bra och lyxig pasta tidigare. För nu har jag hittat en ljuvligt god pasta. Och köttfärssås har tidigare varit barnmat för mig, men så även där så har jag köpt vanlig nötfärs och lagat den med gullök, köttbuljong, vitlök, tomatpuré med lite torkad oregano och svartpeppar.

Nu har jag köpt en Salsicciafärs som är en restprodukt som man får när man tillverkar korv. Färsen är smaksatt med salt, peppar, och vitlök och gjord på 100% fläskkött. Färsen är relativt fet. För er som inte hittar denna köttfärs kan köpa färskkorv och sprätta upp till en färs. Dessa korvar är färdig kryddade och smakar väldigt gott.

Recept:

fräs 1 st hackad gul lök tills den mjuknar.

Fräs sedan Salsicciafärsen i pannan tillsammans med gullöken tills färsen är genomstekt.

Riv ner 1 st morot och bryn ner i färsen samt hacka ner 10 Cm lång färsk selleri i färsen.

Smula ner 1 st köttbuljong.

Häll i 2 dl vitt vin i färsen och låt det puttra tillsammans i 10 minuter.

Krydda gärna med lite torkad oregano, droppa i 10 droppar av tryffelolja, pressa i vitlök, lite torkad chilli samt lite salt efter tycke och smak.

Häll över de söta och lyxiga tomaterna på burk ni valt. Här är det viktigt att man väljer en lyxigare tomat kross på burk. För här sitter mycket av smakerna. Marzano är en smakrik och söt, lite längre tomat som passar utsökt till den lite salta Salsicciafärsen. Låt det sjuda i 8-10 minuter.

När det kommer till pasta så har jag nu lärt mig att durumpasta är en fantastiskt god pasta sort som passar utsökt till denna rustika rätt. Vi valde en en Linguine som på Italienska betyder smal tunga, det är en liten plattare typ av spaghetti.

Lägg upp all pasta på ett stort fat med ett hål i mitten för att hälla över hela Salsicciafärsen. Ställ det mitt på bordet. Gott att servera med riven parmesan ost.

Detta är nu mera familjens vardagslyx.

Tips om ni bor i Göteborgtrakten så kan jag varmt rekommendera att åka till Nääs fabriker och besöka Hugos Handel & Kök. Jag har fått många nya recept och köpt helt nya råvaror som jag inte hittar någon annanstans?

Önskar et alla en bra vecka,

Kram

One thought on “Vardagslyx med Salsicciafärs San Marzanon-tomater Linguine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *