Vad är Hyposensibilisering

Vad är Hyposensibilisering

 

Är så jäkla glad och lättad idag. En gång i veckan i 12 veckor har jag åkt till Sahlgrenska allergimottagning i Göteborg för att utföra grunden på min  Hyposensibiliserings behandling. Vet ni vad det är?

Hyposensibilisering kan i princip användas för att behandla vilken allergi som helst Metoden går i grunden ut på att ”vända” den allergiska personens immunförsvar, så att det inte reagerarmot vissa ämnen. Detta görs genom att man gradvis utsätter allergiker för det de inte tål. I mitt fall så har jag tagit mot björk pollen och gräspollen.

Nu efter att jag lagt grunden under dessa 12 veckor ska jag åka var 4-6 vecka i3 år. Det är ju en spottloska i Mississippi mot att åka varje vecka 😉 Ni undrar varför jag kanske utsätter mig för det här? Jag har en riktig allvarlig allergi mot pollen, den påverkar mitt vardagsliv negativt och jag får andnöd. Mycket svårt att andas och jag har även astma så det kan bli mycket allvarligt när det är mycket pollen ute i luften. Jag blir också mycket trött, så trött så det påverkar min omgivning .

Jag har gjort denna behandlingen för ca 20 år sedan med en fantastisk resultat. Jag fick bort mer än 80% av mina symtom så det är värt allt i världen för mig det här. Men det är väldigt skönt att mitt 12 veckors grund program är färdigt för det kräver ju ändå att jag ska infinna mig varje vecka, man får inte vara sjuk eller nersatt under denna behandling. Och denna tiden på året så är man ofta sjuk med både det ena eller det andra. Men jag har klarat att hålla mig frisk och genomföra detta exemplariskt 🙂 Nu har jag bara 3 år kvar att infinna mig där ca 1 ggr/mån och det är ju inga problem och det leder till så bra effekt på mig denna gången också som för 20 år sedan.

Om ni som jag har svåra allergier mot något som påverkar ert dagliga liv  och ni inte kan undvika detta så tycker jag ni ska kolla upp det här med Hyposensibilisering! Det kan man göra mot pälsdjur mm. Det är det bästa jag gjort!!

PUSS<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *