Har jag blivit en bitter kärring?

Vad har samhället tagit vägen? Det finns ju ingen sans och balans på saker och ting. Vi bor 4,5 mil utanför Göteborg och här om dagen skulle jag och min man åka en enkel resa till Göteborg för att ha en ute kväll på stan.  Vi brukar åka med Västtrafik som kostar 110 kr enkel biljett. Men denna gången tänkte vi åka med SJ vilket vi aldrig brukar göra annars, men det tåget avgick till en bättre tid så vi valde den. Vi tittade på hemsidan och det stod inga priser men man kunde betala med  appen som vi har. Perfekt tänkte vi! Vi gick till tåget i god tid, präktiga som vi är och uppklädda 😉  Tåget rullar in på perrongen och vi kliver på tåget till Göteborg, men det skulle vi aldrig gjort!!

2 minuter efter avgång kommer konduktören fram till oss och ber om biljetter, vi svarar artigt att vi håller på att betalar via appen som vi har i vår telefon. Vi är ett klick ifrån att beställa biljetten, då säger konduktören att det blir 310 kr/person alltså 620 kr tillsammans. Vad menar du frågar vi, vi ska åka till Göteborg enkel biljett (alltså 4,5 mil bort) det kan ju inte kosta oss 620 kr enkel väg att åka med detta tåg? Jo, det blir det säger han bestämt och lite ointresserat. I samma andetag så säger han att om ni hade bokat biljetter på nätet före avgång så hade det kostat oss 110 kr men nu har tåget rullat i 2 minuter nästan så nu blir det 310 kr om ni betalar via er app. Alltså om ni hoppar på ett tåg spontant och betalar via en app så kostar det 310 kr men om ni bokar före er resa på nätet så kostar det 110 kr. Vad är detta? En sätta-dit-mentalitet! Straffa spontana åkare? Tänk hur många resor vi skulle kunna åka fram och tillbaks på för 620 kr? Man skriver och debatterar om att vi ska tänka på miljön, men när man straffas på detta sättet så får jag avsmak, nästa gång jag ska till Göteborg så åker jag med Västtrafik, och om dem inte passar mina tider tar jag taxi!!

Jag kan också lägga till att jag frågade artig vad det kostar att tjuvåka utan biljett (tänkte att det kanske kan bli billigare) men nix, det skulle kosta oss 1200 kr var alltså 2400 kr. Så det billigaste vi kunde komma med på detta SJ tåg till Göteborg 4,5 mil blev oss 620 kr fattigare. Hm? Vem skulle inte bli en bitter kärring efter denna tåg tur med SJ?!

 

Puss & kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *