Ur det italienska köket, Carpaccio och ni får mitt recept

Ur det italienska köket, Carpaccio och ni får mitt recept

Ur det italienska köket, Carpaccio och ni får mitt recept

serveras som en förrätt (antipasto) eller andra huvudrätt (secondo), och är typiskt för det italienska köket. Det klassiska receptet är att skiva rå oxfilé tunt och lägga upp på en tallrik. Sedan penslar du över en marinad som du gör genom att blanda bra mild olivolja, balsamvinäger, pressad citron, salt och lite svart peppar. Denna blandar jag och smakar av tills den blir perfekt. Här får smaklökarna bestämma 😉 Sedan hyvlar jag parmesanost över och i detta fall så klippte jag lite gräslök och gräslöksblomman eftersom det var midsommar när vi serverade. Men annars så brukar jag ha rostade pinjenötter och färsk basilika över. Detta är en fantastiskt god rätt. Men det viktigaste av allt är att det är bra svensk oxfele eftersom man äter köttet helt rått som du skivar i tunna tunna skivor.

Vi serverade detta som en tappas där man tog några skivor på sin talrik tillsammans med andra plockmat som serverades. Det går att äta den som en förrätt eller som plock. En enkel mat att göra. Tänk bara på att köttet ska vara fryst när du skivar den för då är det lättast att skiva den tunnt.

Lycka till!

Kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *