Tipsar om ett litet smultronställe

Vid vägs ände i Bergstena utanför Vårgårda väntar Anna-Lenas blomsterhav Min Lott

På gården hos Anna-Lena Jonsson i Bergstena, väntar lugnet. Och ett enormt stort hav av tulpaner denna våren 2022. Hon driver en blomsterprakt. På våren mellan april- maj driver hon självplock av vackra tulpaner. Till sommaren förvandlas Tulpanåkern till självplock av Dahlior och sommarblommor. Dahlia är min absoluta favoritblomma. Till hösten kommer Anna-Lena att driva upp pumpor för självplock. Detta är en trend som växer allt mer i Sverige att få gå ut på åkrarna och skörda blommor, grönsaker mm själv. Människor blir mer medvetna, vet vad dom vill ha. Upplevelsen av att få skörda själv är populärt. Blommor betyder väldigt mycket för många människor idag.

Här plockar man upp tulpaner med löken vilket är extra fint att binda en bukett med löken som pryder fint i botten av vasen.

Det är en känsla att stå där ute på åkern och välja vilken blomma du vill plocka. Här fanns många färger, sorter och storlekar att välja på. Det är bra att ha lite tid på sig när man besöker denna blomsterpark. För att följa Anna-Lena i sin plantering och öppettider så kan ni följa henne på Instagram då hon heter @min_lott

Ett tips är att ta med sig en fika korg för att kunna slå sig ner ute på åkern en bit bort för att titta och njuta av de vackra blommorna som svajar i vinden.

Ni kan se mer bilder och filmer på min Instagram.

Gör dagen minnesvärd idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *