Testar Bordeauxviner på Munskänkarna

Nu har vi varit på vårt första möte på Munskänkarna. Igår testade vi röda viner från Bordeaux.

Visste du att Bordeaux är en av de största sammansatta vinregionerna i världen. De säljer 800 milj flaskor/år, 90% rött, mest blandviner. Druvorna Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit-verdot, Malbec och Carmen’ere.

För 2 år sedan så besökte vi Frankrike och Bordeaux, ni hittar mer om under fliken travel ovan. Jag hittade inte då någon riktigt bra vin och kanske inte riktigt igår häller på Munskänkarna. Jag gillar tunga och mustiga rödviner och jag upplever Bordeaux som ganska blaskiga viner. Och då testade vi mer exklusivare vi er runt 500kr klasser. Priset säger i te alla gå ger kvalitén eller upplevelsen bättre men nog ofta är det så tycker jag?!

Men under kvällen så lärde jag mig mer om Bordeauxviner och druvor. Träffade många trevliga människor med stort vinintresse vilket var riktigt trevligt!!

Jag/vi är mycket nöjda och glada för att vi nu har gått med i Munskänkarna?

Ikväll blir det nog ett glas rött från Italen ?

Ha en fin kväll vänner,

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *