Tack mormor och morfar

Tack mormor och morfar

 

Tack mormor och morfar

 

Tack mormor och morfar

 

Godmorgon Söndag!

.

Här har ni en super happy liten tjej som sitter vid sitt nya vita piano som hon fått från sin mormor och morfar. Kanske den bästa presenten genom tiderna hon fått. Vår lilla tjej har nyligen börjat på en piano kurs. Och det var lyckat, hon älskar verkligen att spela piano. Hon sitter varje dag och tränar på Spanien:) Eftersom det innebar att träna minst 15 minuter om dagen när man går på piano kurs så måste ju pianot vara snyggt också. Vi ser det som en möbel, därför tittade vi runt mycket innan vi bestämde oss för vilken vi skulle välja. Det är ju inte kul att ha en brun ful som står på ett tanigt kryss ben ställ. Piano är ju faktiskt en mycket vacker instrument. Och den skall få glänsa här hemma.

Mormor och morfar bestämde sig för att köpa den hon verkligen ville ha och det blev en Casio Privia digitalpiano i vitt. Det som är så skönt med dessa digitalpianon är att det finns hörlurar som gör att inte vi övriga familjemedlemmar måste höra all övning som försiggår 7 dagar i veckan. (hörlurarna är också vita hihi)

.

Vår barn är musikaliska och konstnärliga. De gillar att spela teater, dansa balett, spela instrument och måla. Vår stora tjej har alltid varit mycket konstnärlig från första stund och nu går lilla syster i stora systers fotspår, det är tydligt. Men det är mina gener!. Musik dock har inte varit något jag har övat när jag var liten. Det är helt på deras önskan. Och vi stöttar dem så mycket vi kan!!

 

Tack mormor och morfar

.

Den vita pallen köpte vi till detta pianot då det är viktigt att barnen sitter i rätt höjd vid pianot. Första lektionen gick mest åt att lära sig hur man skall sitta och hålla händerna så man får ergonomi vid pianot. Vid pianot ska pedalfoten ha hälen i golvet. Målet är att använda minsta möjliga kraft och ansträngning i spelet. Vi har även en liten pall under där hon har sina fötter just nu när hon är liten. Men allt är tänkt att kunna växa med baren.

.

Tack mormor och morfar

Pianot har ett vitt snyggt lock som man skjuter över när man inte spelar, visst är den snygg?!:

.

 

Stort TACK mormor och morfar för det fina vita pianot, ni är bäst!!
(från en lycklig liten Docka)

.

.

Önskar er alla en toppen fin söndag i solen!

Kram/Carola

6 thoughts on “Tack mormor och morfar

 1. Therese says:

  Så snyggt. Vilken present. Min lilla spelar ju också piano och kommer behöva något mer rejält framöver att plinka på. Hur är det här pianot i tangenterna (eller vad man nu kallar det), är de tröga som på ett gammalt piano eller fjäderlätta som på keyboard?

  • Carola says:

   Du hade nog gillat detta pianot tror jag:) Tangenterna är nog en blandning mellan en klassisk gammalt piano och keyboard. Men mer åt ett klassiskt piano om det lutar åt något håll.

   Kram Carola

 2. Ninni says:

  Hej! Jag undrar om du kan visa en bild där hon har den lilla för sina fötter? Hur fungerar det med pedalerna om hon har fötterna på en pall, hamnar inte foten för högt i förhållande till pedalerna då? (Jag försöker nämligen själv komma på hur jag ska göra för att sitta i en bra höjd).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *