SMS från graven

SMS från graven

 

317

 

.

.

Tjingeling vänner

Äpplet faller inte långt från trädet, det är väl så man säger?!:). Jag har just fastnat i några böcker och sitter gärna och dricker te och läser böcker nu mera. Sådan moder sådan dotter. Här om veckan beställde jag två super fina böcker från författaren Annika W.Mattson här. Jag skall väl erkänna att jag föll för den förre min dotter då jag tycket att omslaget var så fint. Tänkte att den skulle bli fin att ställa på hyllan. Men min dotter är en riktig bokmal ingen läser så mycket böcker som hon kan jag lova er! Hon plöjer igenom flera böcker i månaden. Vilket jag är väldigt glad och stol över då hon får mycket bra ordförråd och lätt för sig i skolan. Att läsa mycket ger en ett bra ordförråd och en bra ordförståelse i de flesta ämnena i skolan.

.

SMS från graven

 

SMS från graven

 

En lärare i femman försvinner spårlöst och det enda livstecknet är ett märkligt sms. Lusia och hennes klasskamrater saknar sin lärare. Tillsammans med vännerna Love, Charlie och Melker börjar de lägga pusslet av spöklika änglar, livs levande zombies och försöka få ur Morgan Morrhår vad han vet. Men han säger ingenting…

.

Här kommer en liten bokrecension från min stora dotter.

Min dotter och jag gillar omslaget till den här boken, den har något skirt och mystiskt men ändå vackert över sig. Boken är lättläst och spännande men också lite humoristisk. Det är enkelt att sitta och sträckläsa och glömma både tid och rum.  På sina håll otäckt också. Blöta fotspår på golvet i Lusias sovrum gav mig gåshud. Vår tjej på 12 år kan varmt rekommendera denna boken till unga läsare som gillar lite spänning och lite av det övernaturliga.

I nästa bok, som heter Skuggan i fönstret, så måste gänget lösa mysteriet med en döv pojke som dog för hundra år sedan och hur det hänger ihop med en blodig handduk och en försvunnen gammal dam. Och det är bråttom, för annars händer något fruktansvärt Lusias klasskamrat Melker.

.

Kram/Carola

2 thoughts on “SMS från graven

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *