Skottorps slottscafe

Skottorps slottscafe

 

Skottorps slottscafe

Caféet i år (2015) dri­vas utav Isabell Metz under nam­net Café Palette, vilket hade pre­miär Skär­tors­dag 2 april. Här serveras det hembakta franska delikatesser och serveras även lättare mat.

.

.

.

Tjingeling sweeties

.

Kom ni ihåg att jag bloggade om Skottorps slott här om dagen. Idag tänkte jag visa er från en trevlig stund i avslappnat atmosfär inne i Caféet på slottet där vi var här om dagen. Här bakas det med Dinkelmjöl.  Det blir olika smördegsbakelser söt och salt. Eclaire på tyskt vis fyllda med vispgrädde och bär efter säsong. En god soppa med bröd och ost från Skottorps Slott eller en matmuffin med sallad och lite extra. Det är bara några exempel av utbudet som finns på Skottorps Slotts Café denna sommaren 2015. Alltid finns sallad och frukt, några dagar per veckan finns Frukost i samband med Yoga och om man är sugen på att måla, här finns staffelier att låna ut, färg och papper att köpa och akvarellkurs att gå på finns också på slottet. I denna härliga miljö kan vi alla leva ut våra konstnärssjälar.

 

Skottorps slottscafe

 

 Öppna vis­ningar som­mar­tid på onsdagar-fredagar-söndagar, 1 juli-16 augusti. Entré 90 SEK, betal­ning i entrén.

.

Skottorps slottscafe

 

 Inne i restaurangen/Caféet.

.

197

 

196

 

198

.

Det är en härlig kontrast i denna matsal. Här möts både modernt och klassiskt.

.

205

 

204

 

240

 

200

 

271

 

 En underbar stor trädgård som är till viss del mycket välskött och till viss del lagom vildvuxen på baksidan. En lagom balans.

.

221

 

233

 

214

.

En ljuvlig bärpaj i trädgården viskar om att sommaren snart är här!

.

275

 

323.

Café Palette
Norra Flygeln

31296 Skottorp
Skottorp

.

.

Kram/Carola

tillvisitkort2

7 thoughts on “Skottorps slottscafe

 1. home2tiny says:

  Ett riktigt smultronställe, ett tag sedan jag var där, lätt att man glömmer alla fina ställen som finns i sin närhet. Kramisar Tina

  • Carola says:

   Ja, just det du bor i dessa vackra trakterna. En del har turen att få njuta av naturen i vårt land. Jag bor utanför Göteborg och här finns inte mycket till natur. Men vi har gott om fisk och havet är nära:)

   Kram Carola

  • Carola says:

   Bor du också i dessa trakter? Jag är en hejjare på att hitta de små guldkornen runt om i landet. Berätta var du bor så kan jag nog tipsa dig, hahaha.

   Kram Carola

 2. Annikki says:

  Hej
  Vi är 5 pers som kommer cyklandes den 29 juni och kommer att behöva litet lunchmat. Har ni öppet då och har ni nåt att bjuda på förutom kaffebröd?
  Hälsningar
  Annikki m fl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *