SJÄLSLIG MEDICIN I SKÅNELAND

.

.

..

Tjingeling Vänner!

.

Idag bjuder jag på lite själslig medicin från vårt älskade Skåneland ♥ Min fina vän Laila  (instagram Touchmylife) sa till mig tidigare i veckan i ett långt telefonsamtal, att det bästa för att ladda sina batterier och skaffa sig nya energier det är att promenera ute i naturen. Det rensar huvudet och ger kroppen nya energier. Och det har jag verkligen gjort nu. Och jag, det är så sant som det är sagt av min kloka vän. Detta är nog den plats i Sverige som jag mår allra bäst! Havet, stenarna och det magiska ljuset. Den ro som vilar över denna strand. Jag vill bara sätta mig ner och måla med mina oljefärger, lyssna på gamla låtar från Ulf Lundell & Eldkvarn. Dricka Amarone och bara njuta av min man & barn. Inga måsten, inga bilar, inga människor utan bara vi och naturen. Jag kan nästan tycka att det är finare här på hösten, vintern och våren då man får vara i fred. På sin höjd så möter man någon gammal dam som är ute och går en strandpromenad med sin hund.

.

Livet är som en bok. Man lever i olika kapitel. Människor kommer och går ur ens liv. Stunder som man upplevt långt tidigare i livet kommer upp igen. längtan efter frihet har uppenbarat sig hos mig igen dom senaste månaderna. Jag har en längtan efter att få känna mig så där totalt fri som jag gjorde när jag var ung och luffade runt i världen. Jag levde för dagen och tog inget för givet.  Då menar jag inte att jag vill vara fri från man och barn. Utan dom är jag inget!! Men jag har fått en lust för att leva livet enklare. Saker skall inte äga mig, för det är så många människor där ute som lever sina liv så idag. Den 21:e feb har Henrik Schyffert och Fredrik Lindström med scenföreställning ÄGD – Jakten på ett rikare liv premiär i stockholm. Det är ju bara så himla rätt i tiden. Nu när alla människor är väldigt måna om att visa upp sig för andra människor om hur lyckliga dom är, vad dom äger mm på dom sociala medierna som finns. Så känner jag att jag blir kärringen mot strömmen. Jag kan tycka att det är totalt tokigt det här med fejjan, Instagram och bloggar ibland. Jag försöker ha en sund distans till detta hysteri att visa upp alla sina lyckliga stunder, resor och prylar. Försöker närvara med mina barn till 100% och där i mellan så fotar jag och lägger ut när barnen leker hos vänner är på aktiviteter där vi inte är med, alltså då det finns tid över för egentid. Men denna föreställning tror jag är totalt rätt i tiden ♥♥♥ Vill se!!. Undrar om den kommer till Göteborg i höst?!.

.

 Nu bjuder jag er på lite själslig medicin från mitt/vårt älskade Skåneland ♥♥♥

.N

.

.

Solen lyste så magiskt vackert här nere på stranden

.

.

 

.

.

 

Puss & Kram

.

.

Psst: På Spotify idag spelar vi låten här

.

.

21 thoughts on “SJÄLSLIG MEDICIN I SKÅNELAND

 1. Camillasnyahem says:

  Lyckliga du som bor i Skåne! Jag och maken föll pladask för Skåne för några år sedan och vi försöker åka dit då och då men vi bor utanför Gbg så det blir inte så ofta, tyvärr! Havet, det öppna landskapet, luften, alla mysiga ställen. Jag brukar säga att jag blir lugn av Skåne. 🙂
  Ha en fin dag! /Camilla

 2. Carola says:

  Det kan jag skriva under på att man blir lugn av Skåneland! Vi bor tyvärr inte i skåne utan vi bor också utanför Göteborg. Men det finns bra ställen man kan övernatt på i Höganäs eller Arild. Annars så funkar det att åka över dagen. Stiger man upp tidigt så blir det en bra dagstripp:)!

  Kram CC

 3. Emma says:

  Vilken dubbelmoral du har, du skriver en sak men lever efter en annan. Du visar upp ditt hem med bara dyra designsaker, du köper dyra kläder åt dina bortskämda barn, och du slösar som om det inte fanns något i morgon, så säg inte att du är emot facebok, tvitter osv för du är en lögnare när du säger det.. och vill bara ha och ha saker och sen vill du visa upp dom i din blogg, så du är inte kärringen mot strömmen, du är mediekärringen nr 1 se mig, mig mig………………

 4. Susanne says:

  Tyvärr, Room of Karma, så måste jag hålla med Emma…
  Hjälper inte att lägga ut bilder från en vacker strand, ser ut som ni åkt dit endast för att fota. I alla fall om man
  tittar på hur barnen är klädda (dom ser rätt frusna ut…)

  • Anonym says:

   Till SUSANNE:
   Alla platser med närhet till havet är fantastisk tycker jag! Balsam för själen att gå på stranden och höra vågorna. Lyssna på tystnaden. Bara andas och vara! Är du dessutom en duktig fotograf som Carola kan du också ta underbara bilder! Minne ❤️

 5. Jenny Bahl says:

  Förstår inte människor som håller på med vuxenmobbing. Det är den svenska avundsjukan som visar sig igen;) Har läst mycket om den på bloggen House of Philia som ofta blir drabbad av liknande kommentarer på sin blogg. Men det är ju dom som mår dåligt i sina liv som måste kasta ur sig sin besvikelse för vad dom själva inte kan uppnå i livet. Jag kan tyckas känna igen stilen på kommentaren Emma på House of Philias blogg???

  Kram och tack för allt du ger här på bloggen! /J

 6. Anna says:

  Hej Emma

  Jag har nog missat en hel del i bloggvärlden verkar det som. Tycker det är så oerhört synd när det blir så här. Jag tar verkligen avstånd till nätmobbing och kan inte för mitt liv förstå varför man går in på en annan blogg och skriver elaka kommentarer.
  Alla har rätt att skriva och visa vad man vill på sin egen blogg och ändras man som människa har ju även bloggen rätt att ändra riktning och stil. Passar det sedan inte besökarna så behöver de inte besöka bloggen. Hittills har jag upplevt bloggvärlden som något alldeles fantastiskt och mött så många likasinnade människor. Jag hoppas att alla andra bloggare också ska få uppleva denna positiva sida och framför allt önskar jag att all denna nätmobbing upphör! Vem mår bra av att sprida en massa tråkiga saker hos andra bloggare?

  Du förmedlar härliga vårbilder och en mysig blogg med många bra tips. Ta inte åt dig utan som Jenny ovan skriver det är den där svenska avundsjukan som lyser igenom igen.

  Kram

 7. Anonym says:

  Kära vännen Carola ❤️

  Tack för alla fina bilder du bjuder oss på.
  Tack för alla sköna kommentarer.
  Tack för all energi och glädje du förmedlar.

  Sluta aldrig med det!!!

  Lägg elaka kommentarer snabbt bakom dig.
  Det finns tyvärr alltid några människor där ute som inte mår bra, som lider av avundsjuka och har svårt för andras lycka!

  Vi väljer själva vad vi vill läsa!

  Till EMMA .. du har också ett val!
  Mer energi lägger inte jag på dig!!

  Carola vi älskar din blogg ✨

  Massor av kramar från din vän ..

  • Anonym says:

   Hej igen vännen ..
   Jag blev ju anonym här eftersom jag inte har någon blogg men du vet att det är ..
   Laila!

   Instagram ’touchmylife’

 8. anonym says:

  Här kommer fler länkar:

  http://www.femme.se/hannah/2013/04/21/valkomnad-debatt/

  Det är allt för vanligt med människor som gör så här.
  Vill bara visa att du inte är ensam! Mitt tips är att du gör en granskning av kommentarerna på bloggen. Då kan du själv bestämma vad som läggs ut här. Avundsjuka människor kommer det alltid att finnas. Det är människor som inte mår bra. Men vi är många mer som gillar det du gör. Annars så hade du inte varit så stor som du är!

  Kramar från Disa i Katrineholm

 9. Laila says:

  Tack Disa för din kommentar till min fina vän Carola! Så snäll och omtänksam. Fäller aldrig elaka kommentarer om någon. Vill andra väl! Värnar om sin familj och sina vänner. Hon väljer att se det vackra i livet. Det goda! Goda människor och God mat! Därför blir jag så glad över alla fina kommentarer till henne! Det är hon värd!
  Att människor har olika åsikter, tankar och värderingar är ju naturligt och helt ok!
  Men välj att hålla dessa för sig själv om syftet är att skada andra!
  Tack Disa

 10. Susanne says:

  Hej du Minne! Tack för ditt tips! Nu råkar det sig så, att jag behöver bara öppna altandörren, så ser och hör jag havet, eftersom jag bor på en ö med endast färjförbindelse! Så varje gång jag är utomhus, så spenderar jag tiden vid havet, vilken lyx! Och tänk, att så fort nån skriver nåt negativt, så skylls det direkt på avundsjukan och kommentarerna rasar in!. Mycket enkel förklaring, men kanske inte alltid den rätta. Tror inte att Roomofkarma är nåt annat än en trevlig människa som bryr sig. Men läs en gång till det hon skrev, och fundera på om hon lever på det sättet. Klart att hon får leva som hon vill, köpa dyra designsaker mm, och vill hon leva enklare, fine, DO IT! Ingen tvingar ju nån att ha en blogg, facebook eller insta. Då slipper man den ”svenska avundsjukan”, som ni alla så gärna kallar den!

 11. Laila (minne) says:

  Hej Susanne!
  Det låter som ett härligt ställe att bo!
  Bor själv i närheten av Älvsnabben vid Eriksberg och älskar verkligen att bara kunna gå ut och ta en promenad längs kajen!
  Nej – självklart går det inte bara att skylla på avundsjukan!
  Det finns många därute som kämpar för att få pengar till mat och hyra varje månad och säkert upplever en del som provocerande! Nu väljer jag att tro att den personen inte läser dessa bloggar.

  När sjukdomar och dödsfall inträffar i ens liv omvärderar du många saker. Då kan du plötsligt uppleva att prylar blir bara ytligt!
  Det där har Carola också skrivit om.
  Både Carola och jag har upplevt tragedier!
  Carola har hjälp mig mycket med sin glädje och energi under mitt sorgearbete!
  (Jag förlorade plötsligt min yngste son för ett år sedan). Hon delar med sig. Bryr sig! Ger inspiration och omtanke! Genom hennes blogg, vackra bilder, matrecept känner jag att det är lättare att gå i och ur sorgen!
  Hon har ett stort intresse av mode och design som jag. Det är trist att detta vänds mot henne!
  Vi har haft mycket roligt ihop. Jag känner Carola som en varm, fin, enkel konstnärssjäl med en aning touch av bohemlyx!
  Hon kommer sitta där i Latinkvarteren i Paris under sommaren och måla med sina döttrar!
  Älskar det enkla i livet! Laga goda middagar med sin familj. Skapar nya rätter som hon bjuder med sig av i bloggen genom bilder och recept!

  Hoppas att vi alla kan känna respekt för varandra. Vi är ju alla olika!
  Hoppas att vi kan bjuda varandra på vänliga ord.
  Det kostar så lite och betyder så mycket ❤️

  Många kramar …

 12. Susanne says:

  Det var väl inte meningen att det skulle börja sändas brev bland läsare här, men…
  Jag beklagar verkligen, måste vara det värsta som kan hända i universum. Tänker bara tanken och gråter…
  Jag har heller inte glidit fram på en räkmacka genom livet, därför uppskattar jag mitt enkla och vardagliga liv, långt från myller och avgaser och affärer och vimmel. Inte sagt att jag inte gillar att shoppa för den skull…
  Jag förstår att det bara syns en del av en själv i en blogg, men det kan lätt misstolkas det man läser och så kanske man som läsare tycker att det låter falskt, inte vet jag…
  Själv bor jag i Finland, så mig kan man sålla bort från den svenska avundsjukan (har nog bott 19 år i Stockholm!) 😉
  Jag har mer i mitt liv, än jag kunnat drömma om och skulle inte byta liv med en enda människa på jorden.
  Nu är vi utanför ämnet, men…
  Ha en fin dag!

  • Laila (minne) says:

   Hej igen Susanne och tack för ditt svar ..
   uppskattar det och det gör säkert Carola också! Det tar ju tid att lära känna någon och ibland kanske inte alltid det framkommer i texten hur man är som person. Drömmar vävs in i texten och blandas med upplevelser och önsketankar
   Jag fick se en annan bild av Susanne nu!

   Önskar dig allt gott och lycka till med livet vid havet ..
   Kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *