Shopping hemma hos Tove Adman

Shopping hemma hos Tove Adman

 

Här ser ni mig och designen Tove Adman hemma hos henne.

 

618

 

Shopping hemma hos Tove Adman

 

611

 

616

 

 

Godmorgon

 

 

När andra kanske drömmer om en söderhavsö eller ett manhattanloft så hittade formgivaren och konstnären Tove Adman sitt paradis i en gammal Shellmack i Östergarn på östra Gotland. Här både bor och arbetar hon året om, förutom några svängar till övernattningslägenheten i Stockholm. Tidigare har butiken legat i den gamla smörjverkstaden, men sommaren 2013 flyttade butik och showroom in i själva macken istället och Tove själv flyttade sitt bohag till ett nybyggt hus bredvid.

Tove gör en del produkter i aluminium som gjuts ända borta i Indien, men betongprylarna (som Tove är mest berömd för och som vi ÄLSKAR) formges på Gotland och gjuts i Järna. Betonglampan Edison, de tjusiga ljusstakarna som satte fart på Toves karriär och möblerna i gustaviansk stil (fast i betong förstås) – allt kan man fingra på här.

Vi åkte gärna ända hit eftersom det fanns så mycket annat mysigt här i krokarna, men är man billös är det förstås lite lurigt att hälsa på Tove. Hon har öppet sin butik en månad per år så det gäller att pricka in de 4 veckorna. Och att få handla utav designen själv gör ju hela upplevelsen ännu bättre!

Själv så handlade jag hennes kanske mest omtalade betongljusstakar samt lite annat. Bilder kommer på bloggen fram över.

.

Idag är det ingen vanligt fredag. Magen pirrar och jag är på väg till ett nytt spännande projekt. Jag kan inte berätta mer för er söta bloggisar då allt är nytt och saker är inte riktigt klara än. Kanske berättar jag mer för er lite längre fram när allt har fått en struktur.

.

Men nu önskar jag er alla en toppen fin fredag med allt vad det innebär!

Kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *