Resan fortsatte till Barcelona

Resan fortsatte till Barcelona

Resan fortsatte till Barcelona

Efter två dagar i vindistriktet Alsace i Frankrike så åkte vi till Spanien för att utforska Barcelona vilket var vårt huvudmål med vår husvagnsluffning. Här stannade vi i några dagar för att göra denna stora stad med både klassiska sevärdheter, det som föll oss in för stunden samt sol och bad.

Vi startade våra dagar här på denna Playa De La Barceloneta<3. Med ungefär 1100 meter i längd Barceloneta, som började som en fiskeby i staden, är en av de största stränderna i Barcelona, tillsammans med Sant Sebastià stranden. Det är också en av de äldsta och med mest tradition (upptäck dess fascinerande historia här), dessutom är den favorit för turister och ungdomar på grund av närheten till tunnelbanan och många busslinjer, eftersom de flesta människor kommer hit med kollektivtrafik. Här serverar dem drinkar, säljer snacks, smycken och scarfar på stranden. De finns också de som går runt och flätar håret på dig samt gör henna tatueringar till de som önskar. Ja man kan få allt på denna strand utan att röra sig ur solstolen. Solstolar och parasoller går också att hyra på plats! Detta är klart min favorit strand här i Barcelona, eftersom det alltid händer något ( vilket är perfekt för mig som lätt blir uttråkad).

Resan fortsatte till Barcelona

Resan fortsatte till Barcelona

Resan fortsatte till Barcelona

Resan fortsatte till Barcelona

Ett av det mest klassiska sevädheteni Barcelona som man inte får missa är nog ändå Barcelona Cathedral, så det var andra plats att beskåda 🙂

Resan fortsatte till Barcelona

Resan fortsatte till Barcelona

Resan fortsatte till Barcelona

Museu Nacional d’Art de Catalunya i Barcelona är ett spanskt konstmuseum. Museet ligger i Palau Nacional, på Montjuïc-berget, och byggdes för världsutställningen i Barcelona 1929. En helt fantastisk magisk vacker park och trädgård som är värd ett besök helt klart! Adress, Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, Spanien

Denna snygga byggnaden ligger strax bredvid Museu Nacional d’Art de Catalunya  Barcelonapaviljongen, ritad av Ludwig Mies van der Rohe, var den tyska utställningshallen vid Världsutställningen i Barcelona 1929. Adress, de Francesc Ferrer i Guàrdia, 7, 08038 Barcelona, Spanien. Riktigt snygg byggnad och klart värt ett besök, (tyvärr får man inte fota inne i utställningen).

I ett land med 35 graders värme, trivdes denna kinesiska nakenhund Lotta Pottansson <3

Sagrada Família som betyder Heliga Familjen. Som år 1882 påbörjad och ännu ej färdigbyggd. Kyrkan är belägen i utkanten av centrala Barcelona

Sagrada Família betyder Heliga Familjen. Året 1882 påbörjad den att byggas och den är ännu ej färdigbyggd.. Kyrkan är belägen i utkanten av centrala Barcelona i stadsdelen som bär dess namn. Arkitekt och ursprunglig skapare till bygget var Antoni Gaudí. Det fullständiga namnet är Temple Expiatori de la Sagrada Família ( vilket betyder Heliga Familjens Botgöringstempel). Den 7 november 2010 hölls den officiella invigningen av kyrkan när påven Benedictus XVI konsekrerade Sagrada Família.

Kyrkan som ägs av en privat katolsk stiftelse är år 2015 fortfarande långt ifrån färdigbyggd som ni ser på bilderna ovanför. Bland annat återstår byggandet av det centrala kyrktornet (172,50 meter högt). År 2010 var planen att färdigställa kyrkan till 2026, då det är 100 år sedan Gaudí avled, men tidsplanen är omdiskuterad, kyrkans färdigställande är bland annat beroende av att Barcelonas kommun expropierar de fastigheter som är konstruerade mitt emot kyrkans ännu ej påbörjade huvudfasad.

I ett modernt perspektiv verkar mycket lång byggnadstid beror till stor del på att de enda medlen som bekostar bygget av kyrkan utgörs av privata donationer i kombination med inträdesavgifterna (som av stiftelsen betraktas som donationer), Obs, körerna är långa för att gå in i byggnaden.  Gaudí själv var av åsikten att byggandet skulle pågå under flera hundra år (inte helt olikt många gotiska katedraler). I takt med att turismen i Barcelona ökat kraftigt, har donationerna till stiftelsen som bygger kyrkan ökat så mycket att bygghastigheten idag inte längre är begränsad av bristen på ekonomiska medel vilket tidigare var fallet. Byggnaden är fantastisk och klart värt ett besök!

Adress,  Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona, Spanien

 

Kram Carola<3

One thought on “Resan fortsatte till Barcelona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *