Regeringens nya coronarestriktioner, max 8 pers

Tidigare idag höll Regeringen en extrainsatt presskonferens för att leverera nya restriktioner i samband med den ökade spridningen av covid-19 i Sverige.

Kort sagt har nya direktiv kommit som säger att max åtta personer får vistas samtidigt på sammankomster. Detta gäller alla former av allmänna sammankomster, inklusive tillställningar som hålls på restauranger och barer, vilket tidigare undantagits. 

Detta kommer gälla från och med 24 november och fyra veckor framåt, men kan förlängas över jul och nyår. 

Detta tillkommer då ökningen av Covid-19 har blivet riktigt illa och vården står redan i den belastningen den gjorde i våras när det var som värst. Vi måste byta beteende mönster för att stoppa smittan!

Så, stanna hemma så gott ni kan och umgås endast med folk ni bor med. De senaste direktiven från Folkhälsomyndigheten lyder som såda:

Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras. 
– Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. 
– Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Ta hand om varandra och håll avstånd, boka av tillställningar och möten för hälsan! Vården är överbelastad och vi ALLA måste göra allt vad vi kan för att minska smittspridningen. Ditt val gör skillnad.

❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *