RECEPT PÅ RÖKTA RÄKOR MED FLÄDERMAJONÄS

.

Här pågår rökning för fullt hemma hos oss idag!

.

.

.

.

.

.

Tjing raringar!

Här har ni en mycket mätt bloggerska i kväll. Åhhh herre vilken god mat vi har lagat med hela familjen i köket! Vi har rökt egna räkor från Grönland som är extra stora, lagat egen flädermajonäs, grillad torskrygg som blev så god så jag önskade att ni alla läsare kunde komma hem till mig i kväll och smaka, hihihi. Jag och flickorna gjorde olika sommarsallader tillsammans.  Sallad skall vara vackra, krispiga och ekologiska, då smakar dom bäst! Allra helst närproducerat. När vi är nere i Båstad om sommrarna så brukar vi köpa sallader och olika primörer direkt av en bonde där. Det smakar helt annat, det smakar ljuvligt, det smakar svensk sommar!

.

Idag vill jag bjuda er alla på dom bästa sommar recepten jag har i bakfickan just nu! Varsågoda och ta för er.

 

.

Flädermajonäs

1 äggula

1/2 dl flädersaft

1 Citron

1 msk söt stark senap

2 dl matolja

salt

Vispa äggula, senap, flädersaft, citronjuice med matolja i tunn stråle till majonäs konsistens. Smaka av med salt. Häll upp i snygg flaska.

 

 

.

CC´s sommar sallad

1 pak sötärtor

1 knippe rädisor

2 msk matolja

1 tsk ringlad honung

salt

 

.

Flickornabus sommarsallad

1 dl vitkol,

1/2 gurka

 1 dl färska jordgubbar

.

Äts gärna med mycket ringlad flädermajonäs

.

.

 

 

.

Dom snygga glastallrikarna kommer från Nille och heter Romantisk och kostar bara 14.90 kr/st. Ett bra tips till alla sommarens sommarfester i trädgården!

.

.

.

Rökta räkor

.

1 kilo frysta rökor från Grönland (stora)

Körsbärsspån

.

Blötlägg rökspån och tänd gillen. Lägg räkor i en perforerad plåt/korg . strö spånen över glöden och lägg plåten/korgen med räkorna på gillen. Lägg på grillocket och rök i ca 7 minuter, eller längre för mer smak. Men var noga med att inte rökorna får bli för varma, för då blir det torra. Serveras med flädermajonäs.

..

.

.

Ett litet tips till för att lyckas med dessa goda sommarrätterna så behövs det ett gott rödvin i glaset och då vill jag rekomendera ett riktigt gott vin Monit Garbi Ripasso 2010 pris 99 kr mycket prisvärt och gott vin. På Spotify spelar jag självklart bästa låten med Plura som gör mig så himla glad här.

.

.

Nu har ni alla mina recept och tips för att lyckas. Lycka till!

.

.

KRAM

 

10 thoughts on “RECEPT PÅ RÖKTA RÄKOR MED FLÄDERMAJONÄS

  • Carola says:

   Hahahaha jag vet!!! Jag älskar att laga mat och baka. Om jag är på dåligt humör så är det bara till att gå in i köket och slänga ihop något smarrigt så är jag glad igen:) Mat gör mig glad, hihihihi.

   kram CC

 1. Milla says:

  Åh så fina bilder och recept! Rökta räkor har jag minnen av från Smögen, jag har testat göra det i rökpåse hemma men detta borde jag prova! Underbara sallader. Färsk vitkål just nu är jättegott (och GI-vänligt) ska testa det med jordgubbar. kram Milla

 2. Tina says:

  Nu har jag fyndat en grillwok efter jag sett dina inspirerande bilder så jag kan laga detta mumsiga recept. Ha en bra start på veckan. Kramisar Tina

  • Carola says:

   Åhhh vad roligt! Berätta gärna hur det gick för er. Blir så nyfiken när ni berättar att ni skall laga samma mat eller baka från mina recept:)

   Lycka till!

   kram CC

 3. Pingback: MIN EGNA PER MORBERG | ROOM OF KARMA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *