Recept på Ramslökspesto från naturen

Nu är det säsong för att plocka ramslök ute i naturen.

Recept på hemmagjord ramslökspesto för 8 pers.

120 gram cashewnötter, 8 dö färsk ramslöksblad, 3 dl olivolja, 2 dl persilja, salt, 1/2 dl finriven parmesan ost.

Enklast gör peston i en matberedare. Mixa cashewnötterna först i några sekunder, lägg därefter i ramslöken och persilja. Tillsätt oljan i en fin stråle lite i sänder under omrörning till peston är tjockrinnande. Smaka av med parmesan ost och salt.

När livet känns tungt och jobbigt så tycker jag att det är skönt att komma ut i naturen. Det behöver nödvändigtvis vara i skogen som här ovan. Det kan vara en strand vid havet eller sitta i en båt i en insjö med ett fiskespö i handen, eller sitta i ett fågelton och titta på fåglar. Att känna sig nära naturen, se liv, känna dofter och bara stanna upp. Det ger mig energi!

I helgen va vi i Kinnekulle och promenerade i skogen och plockade ramslök som växer vilt i skogarna. Helt ljuvliga gröna blad som smakar mild vitlök. Blommorna hade inte hunnit slå ut än, ramslöksblomman är vit och påminner lite om vitsipporna, de är spetsigare i blombladen och doftar ”vitlök”

Om ni bor i trakterna då kan jag varmt tipsa om att åka till Kinnekulle till helgen. En underbar utflykt ur coronakrisen för några timmar!

Ta hand om varandra!

Kram Carola

❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *