RECEPT PÅ BRÄNDA MANDLAR

RECEPT PÅ BRÄNDA MANDLAR

 

En gårdagens myskväll med glögg, pepparkakor, skumtomtar och mina hemma gjorda brända mandlar, dom är farligt goda kan jag lova! Har i testat den nya glöggen med lavendelsmak från Blossa än? Jag tyckte inte att den smakade så mycket lavendel som önskat. Men den var mild och god.

.

RECEPT PÅ BRÄNDA MANDLAR

 

Den fina granen som jag pyntat med här kommer från butiken Lantliv. Och till alla er som är intresserade av den svart, snygg och enkel adventsljusstake som jag bloggade om när om dagen som hade tagit slut i butiken, kan jag nu berätta att dom är åter i lager här. Så skynda att shoppa!

.

RECEPT PÅ BRÄNDA MANDLAR

Recept på busenkla brända mandlar.

250 g mandlar
3 dl florsocker
1/5 dl florsocker till dekoration

Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden. Ta av från värmen  då mandlarna börjar bli gyllenbruna, och låt stå och vila i cirka 1 minut.  Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra. Pudra lite till som dekoration efter tycker och smak!

.

Lyckat till!

..

.

.

.TTjingeling Bloggisar!

OMG, vad trött jag är idag. Så här års så är det endast godiset som håller mig vaken känns det som, hihi. Tycker  att november månad är en grå månad. Grått är för visso en fin färg, men dock då mer på kläder och inredning. Inte på väder liksom. Nu längtar jag till december månad då man frossar i godsaker, levande ljus och ledigheter. Allt lyser upp med julskyltningarna och gatulamporna som piffas upp.

.

Nu skall jag ta en lite promenad med lilla vovven. Hoppas jag inte somnar i hundparken bara, hihihi ………………

Vi ses!

KRAM

tillvisitkort2

One thought on “RECEPT PÅ BRÄNDA MANDLAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *